GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Kasım 2022 Salı 12:56

Rozetini Cumhurbaşkanı takacak… İYİ Partili başkan AK Parti’ye geçiyor!

2019 yerel seçimlerinde Millet İttifakı’nın adayı olarak Nazilli Belediye Başkanı seçilen İYİ Partili Kürşat Engin Özcan’ın, sürpriz bir kararla AK Parti saflarına katılma kararı aldığı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yarın Özcan’a rozet takacağı, Özcan ile birlikte İYİ Partili iki Meclis üyesinin de AK Parti’ye geçeceği öne sürüldü.

Muhittin AKBEL/EGEDESONSÖZ- 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP ile İYİ Partili seçmenlerin oylarıyla Millet İttifakı’nın adayı olarak Nazilli Belediye Başkanı seçilen İYİ Partili Kürşat Engin Özcan’ın AK Parti’ye transfer olacağı öğrenildi. Bu iddia, Nazilli’de günün en çok konuşulan konusu oldu.

Eski bir MHP’li olan, MHP’nin İlçe Başkanlığını yapan, daha sonra İYİ Parti’ye geçerek bu partinin İlçe Başkanlığına getirilen Özcan’ın yarın Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geleceğini, Erdoğan’ın rozet takmasıyla resmen AK Partili olması bekleniyor. Başkan Özcan’ın yanı sıra İYİ Partili Nazilli Belediye Meclis üyesi Ali Gölgesiz ile birlikte İYİ Partili bir Meclis üyesinin daha AK Parti’ye geçeceği iddia edildi.

‘TARİHİ ESER KAÇAKÇILIĞINDAN HAKKINDA SORUTUŞTURMA VAR’ İDDİASI!
Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın, doğrudan temin konusunda yasal limitlerin çok üzerinde doğrudan teminde bulunmak ve tarihi eser kaçakçılığı yapmak gibi suçlardan dolayı hakkında davalarının olduğu iddia edildi. Başkan Özcan’ın davalarının devam ettiği ve ağır cezalara çarptırılması ihtimali olduğu konuşuluyor.  

Ayrıca Özcan’ın AK Parti’ye geçmek için geçen yıl girişimde bulunduğu, ancak başkan adaylığı garantisi verilmeyince bu transferin askıya alındığı da iddialar arasında. Özcan’ın bu kez herhangi bir talepte dahi bulunmadığı, AK Parti’ye kayıtsız şartsız transferi kabul ettiği konuşuluyor. Nazilli Belediye Meclis üyesi Ali Gölgesiz’in de Başkan Özcan ile birlikte rozet takarak AK Partili olacağı, henüz ismi belirlenmeyen bir başka İYİ Partili Meclis üyesinin de AK Parti’ye geçeceği, bu isimlerin dışında üç kişinin daha transferinin gündemde olduğu öne sürüldü.

Diğer yandan İYİ Parti ile CHP’lilerin bu gelişmeye çok büyük bir tepki gösterdiği öğrenildi.