GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Mayıs 2018 Salı 14:15

Rozeti bizzat taktı: CHP İzmir'in eski başkanı İnce'yle gitti, İnce'yle döndü!

Kurultay sürecinde Kılıçdaroğlu’nun rakibi olan İnce’ye destek veren, Tire ilçe yönetimi tarafından disipline gönderilen fakat kararı beklemeden istifa eden eski ilçe başkanı Mustafa Güngör partisine geri döndü. Güngör’e parti rozetini bizzat CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce taktı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tire İlçe eski Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi görevlerinden geçtiğimiz aylarda istifa eden Mustafa Güngör, partisine geri döndü.

Kurultay sürecinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun rakibi konumunda olan Muharrem İnce’ye açık bir şekilde destek veren Güngör fikir ayrılığı yaşadığı ilçe yönetimi tarafından disipline verilmiş ve arkasından kararı beklemeden kendi isteğiyle istifa etmişti.

24 Haziran erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde partisinin Cumhurbaşkanı Aday olan Muharrem İnce tarafından parti rozeti tekrardan takılan Güngör Egedesonsöz’e konuştu.

Güngör, “Bu kendini bilmez ilçe başkanı beni disipline vermeye kalkmıştı. 44 yıllık partiliyim beni disipline veremezsiniz dedim ve istifa etmiştim. Kılıçdaroğlu için, ‘8 defa seçim kaybedilmiş bu defa Muharrem İnce’yi destekliyorum’ dediğimde beni disipline verdi. Demokratik hakkım benim bu. Bu sefer Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.   

‘DAHA ÜYELİĞİNİ YAPTIRMADIN MI?’ DEDİ
Güngör, “Muharrem Bey adaylığının açıklandığı gün evinin önünde bana parti rozeti taktı. Ben CHP’den hiçbir zaman ayrılmadım. İstifamı ilçeme değil il başkanlığına bildirmiştim. İstifa bilgilerimi Facebook aracılığıyla ilettim. Herhalde üyeliğim düşürüldü. Muharrem Bey o gün bana hem rozet taktı, hem de ‘daha üyeliğini yaptırmadın mı?’ dedi. Sonrasında da ‘Üyeliğini yaptır’ diye ekledi.  

KILIÇDAROĞLU’NA TEŞEKKÜR EDİYORUM
Güngör ayrıca, İnce’nin cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesi için Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na teşekkür etti. Güngör, “Ben Kılıçdaroğlu’na hiçbir zaman büyük hatalar yapmadım. Bu saatten sonra bana bir derlerse iki yaparım. Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum ve kendisini tebrik ederim. Muharrem İnce kararı çok doğru bir karar” ifadelerini kullandı.