GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
16 Kasım 2022 Çarşamba 11:37

Rezerv alana yeni otobüs hattı!

30 Ekim 2020 İzmir depreminin ardından belirlenen ve geçtiğimiz günlerde ilk kuraların çekildiği Bayraklı’daki rezerv konut alanı için UKOME'nin ulaşım hattı belli oldu.  559 numaralı hattın verileceği açıklanırken, güzergahın ise Evka 3 Metro- Bayraklı Toplu Konutları olduğu duyuruldu

EGEDESONSÖZ - İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6,9 büyüklüğündeki deprem sonrası  gerek yerel yönetimler gerekse devlet düğmeye basarak depremzedelerin sorunlarının çözümü için çalışmalar başlatmıştı.

Bayraklı’nın tepelerinde yer lan ve İzmir Şehir Hastanesi’nin hemen üstünde ‘rezerv alan’ olarak belirlenen alanda depremzedeler için inşaat çalışmalarını yürüten hükümet, bu alandaki ilk teslimatları geçtiğimiz  haftalarda gerçekleştirerek önemli bir süreci daha başlatmıştı.

Sürecin başlamasının ardında ise gözler kent merkezine uzak bir bölgede kalan alana ulaşımın nasıl sağlanacağına çevrilmişti. İlk olarak 2 No’lu hattın tanımlanması beklenen Evka 3 Metro- Rezerv alan arası için UKOME kararı belli oldu. 559 numaralı hattın hattın tanımlandığı güzergahın Evka 3 Metro- Bayraklı Toplu Konutları arasında hizmet vereceği açıklandı.

117 NOLU HAT İSTENMİŞTİ
Ayrıca öğrenilen bilgiye göre İzmir depreminde hayatını kaybedenler anısına depremzede vatandaşlar rezerv alan için 117 vatandaşı simgeleyecek ‘117 numaralı otobüs hattı’ talebinde bulunmuştu. Ancak 117 numaralı hattın mevcut Kavaklıdere-Kemer Aktarma Merkezi ESHOT hattında kullanıldığı belirtilirken Evka 3 Metro-Rezerv Alan hattına 559 numaranın verildi