GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Kasım 2022 Salı 14:11

Rezerv alan için planlar durdurulmuştu… AK Partili Kaya’dan tepki!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, depremzedeler için rezerv alanda konut yapımında kullanılacak alanın orman statüsünden çıkarılması için yapılan planlara açılan davaya tepki gösterdi. Urla planları üzerinden eleştirisini yükselten Kaya, “Hemşehrilerimizin güvenli bir yuvaya sahip olmaları, sizi neden rahatsız etti! Yazıklar olsun” diye konuştu

EGEDESONSÖZ-  İzmir'de 119 kişinin ölümüne ve 1053 kişinin yaralanmasına yola açan 30 Ekim Depremi sonrasında depremzede vatandaşların konut ihtiyacının karşılanması için yapılan  Bayraklı Şehir Hastanesi’nin yanı başında kalan 375 hektarlık alanın orman statüsü kaldırılmış ve inşaat çalışmaları başlamıştı. Rezerv alandaki ilk etabın çalışmaları tamamlanırken çekilen kuralarla birlikte anahtarlar hak sahiplerine verilmişti.

-DEPREMZEDELERE KÖTÜ HABER... DANIŞTAY'DAN DURDURMA KARARI!

Senih Özay’ın da olduğu bir grup çevre hakları savunucusu tarafından yargıya taşınan ve söz konusu alana ilişkin orman vasfı dışına çıkarılması ve sit statülerinin yeniden düzenleme işlemi sonrasında onaylanan 1/100.000 ölçekli ve 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği için yürütmeyi durdurma kararının alınması sonrası ilk tepki AK Parti cephesinden geldi.

Dosyası inceleyen Danıştay 8. Dairesi alanın orman sınırları dışına çıkarılması ile ilgili “yürütmenin durdurulması” kararı verdi. Kararda “Bu durumda, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun 27/10/2021 tarih ve E:2021/671 sayılı YD İtiraz kararı dikkate alınarak, dava konusu alana ilişkin oluşturulan inceleme heyetinde harita mühendisinin yer almadığı görüldüğünden, inceleme heyetinin Yönetmelik’te belirlendiği şekilde usulüne uygun teşekkül etmediği anlaşılmakla, dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmamıştır. Bu nedenle, 2577 sayılı Kanunun yukarıda belirtilen 27. maddesinde yer alan koşulların birlikte gerçekleştiği anlaşıldığından yürütmenin durdurulması isteminin kabulüne karar verilmesi gerektiği sonucuna varılmıştır” kararını vermesi sonrası AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi.

URLA PLANLARI ÜZERİNDEN TEPKİ
Urla planları üzerinden dava açılmasını eleştiren Kaya “İstemezükçüler bu sefer depremzedeleri hedef aldı. Onama işlemi tamamlanıp askıya çıkan, CHP'nin Urla'da kültürel sit alanında, şahsa özel, milyarlık rant planına tek sözleri yokken; Hemşehrilerimizin güvenli bir yuvaya sahip olmaları, sizi neden rahatsız etti! Yazıklar olsun” dedi.