GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
25 Kasım 2022 Cuma 11:59

Revize planlar askıda... Bayraklı'nın çehresi değişecek!

Bayraklı ilçesinde Adalet ve Manavkuyu mahallelerini içine alan 80 hektarlık alanda sürdürülen imar planı revizyonuna dair itirazları inceleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni planları askıya çıkardı.

EGEDESONSÖZ -  Bayraklı Belediyesi tarafından hazırlanan Adalet ve Manavkuyu mahallelerini kapsayan 1/5000 ölçekli nazım imar planları İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından askıya çıkarılmıştı. 2017’de yayımlanan ancak açılan davalar ve vatandaşların talepleri doğrultusunda Bayraklı Belediyesi tarafından güncellenen imar planları yeniden yayımlanmıştı.

Askıya çıkarılan planlara, kamu kurumlarından odalardan ve vatandaşlardan itirazlar gelmişti. İtirazları inceleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi komisyonları planları güncelledi. Plan notlarında da değişiklik yapılan 5 binlik planlar yeniden askıya çıkarıldı.

Revize planlarla birlikte alandaki nüfus yoğunluğu korunurken sosyal donatı alanları 11,2 hektar artırıldı. Sosyal ve teknik altyapı alanları ise 1 hektar artırıldı. Planlama alanındaki TEİAŞ’ın hizmet binası ise kaldırıldı. Yeşil alan miktarı ise 12,6 hektardan 13,6 hektara çıkarıldı.