GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
29 Mayıs 2018 Salı 14:03

Restore edilen Karşıyaka Öğretmenevi Lokali'nin açılış tarihi belli oldu

Karşıyaka ilçesinde bulunan ve bir süre önce aslına uygun şekilde restore edilmeye başlanan Öğretmenevi lokali, önümüzdeki aralık ayında hizmete açılacak.

Aslına uygun olarak yapılacak olan restorasyon ile yıllar içerisinde   kaybolan  tarihi  doku tekrar  Karşıyaka’nın simgelerinden olan öğretmenevi lokaline  geri kazandırılacak.

İçerisinde öte yandan, Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan ve deprem yönetmeliğine uygun olmadığı için yıkılacak olan öğretmenevinin yerine de 32 derslikli ortaokul yapılacak. Yaklaşık olarak bin iki yüz öğrencinin eğitim alacağı ortaokul binası öğrencilere akıllı bina şeklinde hizmet verecek.

KARŞIYAKA’YA 2 MÜJDELİ HABER
Yaklaşık 125 yıl önce inşa edilen ve geçtiğimiz Şubat ayında aslına uygun şekilde restore edilmeye başlanan Karşıyaka Öğretmenevi Lokali, önümüzdeki 19 Aralık’ta yeniden öğretmenlerin hizmetine açılacak. İnşa edildiği tarihte gazino olarak kullanılan lokal binası, bugün Karşıyaka’nın simgelerinden biri olarak yorumlanıyor.

Öte yandan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Deprem Yönetmeliği’ne uygun olmadığı için yıkılması yönünde karar verilen Bahçelievler Öğretmenevi’nin yerine ise, 32 derslikli ortaokul yapılacağı açıklandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi yaptığı açıklamada öğrenci ve öğretmenlerimizi en iyi fiziki imkânları sunmak için çalışıyoruz. 208 yılı İzmir’de okullarımız için fiziki imkânların iyileştirildiği, öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim almaları için inşaat çalışmalarında atılımın yapıldığı bir yıl olacak. Devletimizin desteği ile çocuklarımıza en iyi imkânları sunmak için gayret gösteriyoruz. Dedi.