GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Dünyadan
2 Temmuz 2016 Cumartesi 07:37

Restoranda IŞİD dehşeti: 13 rehine kurtarıldı

Bangladeş'in başkenti Dakka'da yabancıların gittiği bir restorana IŞİD tarafından silahlı baskın düzenlendi. 100'den fazla komando, IŞİD'in üstlendiği olayda rehinelerin kurtarılması için operasyon başlattı. Bangladeş polisi operasyonda 6 silahlı saldırganın öldürüldüğünü ve 13 rehinenin kurtarıldığ

Bangladeş'in başkenti Dakka'da yabancıların gittiği bir restorana IŞİD tarafından silahlı baskın düzenlendi. 100'den fazla komando, IŞİD'in üstlendiği olayda rehinelerin kurtarılması için operasyon başlattı. Bangladeş polisi operasyonda 6 silahlı saldırganın öldürüldüğünü ve 13 rehinenin kurtarıldığını duyurdu. Operasyon sona erdi. Saldırıda iki polis öldürülmüştü. IŞİD ise 20 yabancıyı öldürdüğünü iddia etti.

Bangladeş'in başkenti Dakka'da silahlı saldırganlar, büyükelçilik binalarının da bulunduğu Gulşan bölgesindeki bir restorana girerek etrafa ateş açtı. 12 saatten fazla süren rehine olayında komandoların operasyonu sonrasında 6 IŞİD'li saldırgan öldürüldü.
 

Yabancıların gittiği restoranı basan silahlı saldırganlar, içerideki personel ve bazı müşterileri rehin alındı, iki polis öldürüldü. En az 20 kişi yaralandı.  İtalya'nın Bangladeş büyükelçisi, rehinelerden yedisinin İtalyan vatandaşı olduğunu söylemişti.

Operasyonun sona erdiğini belirten Bangladeş polisi 6 silahlı saldırganın öldürüldüğünü ve 13 rehinenin kurtarıldığını açıkladı.

IŞİD'in 20 yabancı rehinenin öldürüldüğüne yönelik iddialarına ise Bangladeş polisinden yalanlama geldi.