GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
8 Aralık 2017 Cuma 11:59

Resmi Gazete’de yayınlandı… İlk akla gelen Demirtaş oldu!

Odalara bağlı vakıflarda başkan olabilmek artık oda seçimlerini kazanmaları durumunda mümkün olacak. Konuya ilişkin akla ilk gelen isim ise İzmir Ticaret Odası Ekrem Demirtaş oldu.

EGEDESONSÖZ- Bugün Resmi Gazete’de yayınlanan “Oda Muamelat Yönetmeliğindeki Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” doğrultusunda odalara bağlı kurulan vakıflarda önemli bir değişiklik yapılması zorunlu hale geldi. Resmi Gazete’de yayınlanan yönetemliğe göre odalara bağlı vakıflarda başkanlık yapılması oda başkanı olma şartına bağlandı.

DEMİRTAŞ KAZANIRSA VAKFA BAŞKAN OLABİLECEK
Yönetmelik 8 Aralık 20017 tarihinden itibaren yürürlüğe girerken akla ilk İzmir Ticaret Odası (İTO)’na bağlı, İTO vakfı olarak bilinen  ‘İzmir Ticaret Odası Sağlık ve Eğitim Vakfı’ oldu. İTO'nun tasarrufunda olan İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı'na ait olan Ekonomi Üniversitesi'nin Mütevelli Heyeti Başkanlığını yürüten Ekrem Demirtaş'ın oda seçimlerini kazanamadığı taktirde vakıf başkanı olarak görevine devam etmek istediği iddiaları bulunmaktaydı. 

İzmir’de 25 yıldır kesintisiz İTO Yönetim Kurulu Başkanı olan Ekrem Demirtaş aynı zamanda İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı. 25 yıldan beri İTO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürüdüren Demirtaş için kulislerde olağan üstü tüzük kurultayına gidilmesi yönünde harekete geçtiği konuşuluyordu.

İTO Başkanı Demirtaş’a rakip güçlü adaylar olması dikkat çekerken daha önce Türkiye Futbol Fedarasyonu Başkanlığı yapmış olan Mahmut Özgener, Necmi Çalışkan gibi isimler adaylık için adı geçiyor.