GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
3 Haziran 2022 Cuma 08:44

Resmi Gazete'de yayımlandı... Tatil beldesindeki araziler RES şirketinin oldu!

Özelleştirme kapsamına alınarak satışa çıkarılan Çeşme’deki iki değerli arazinin ihalesi Resmi Gazete’de yer alan kararla kesinleşmiş oldu. Böylelikle iki parsel 172 milyon 500 bin TL’ye Alara Enerji Grubuna ait şirkete satılmış oldu.

EGEDESONSÖZ - Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bugün yayımlanan kararlarla Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından özelleştirilen pek çok taşınmazın satışı onaylandı.

Buna göre; İzmir’in Çeşme ilçesindeki iki parselin ihalesi de onaylanmış oldu. 16 Eylül ve Reisdere Mahallesi’ndeki iki parsel en yüksek teklifi veren ve bir RES şirketi olan Alares Elektrik Üretim Anonim Şirketi’ne satıldı.

16 Eylül Mahallesi’ndeki 7 bin 878 metrekare büyüklüğündeki 7921 ada 3 parsel 101 milyondan satılırken,  Reisdere Mahallesi’ndeki 6 bin 13 metrekare büyüklüğündeki 8427 ada 1 parsel ilse 71 milyon 500 bin TL’den özelleştirilmiş oldu.

ENERJİ YATIRIMLARI İLE BİLİNİYOR
Alara Enerji Grubu’na ait Alares Elektrik’in sahibi girişimci Bahtiyar Yurtoğlu olarak biliyor. Şirketin pek çok kentte hidroelektrik, rüzgar, güneş ve termik santralleri ve inşaat alanında yatırımları bulunuyor.

Resmi Gazete'de yer alan kararlar şu şekilde:

-Maliye Hazinesi adına kayıtlı; İzmir ili. Çeşme ilçesi, 16 Eylül Mahallesi, 7921 ada 31 parsel numaralı, 7.878,00 m² yüzölçümlü taşınmazın; 101.000.000.- (Yüzbinmilyon) Türk Lirası bedelle en yüksek teklifi veren Alares Elektrik Üretim Anonim Şirketi'ne ihale şartnamesi çerçevesinde satılmasına, Alares Elektrik Üretim Anonim Şirketi'nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine ve ihalenin iptaline

-Maliye Hazinesi adına kayıtlı: İzmir ili, Çeşme ilçesi, Reisdere Mahallesi, 8427 ada 1 parsel numaralı, 6.013,67 m yüzölçümlü taşınmazın 71.500.000 (Yetmişbirmilyonbeşyüzbin) Türk Lirası bedelle en yüksek teklifi veren Alares Elektrik Üretim Anonim Şirketi ne thale şartnamesi çerçevesinde satılmasına, Alares Elektrik Üretim Anonim Şirketi'nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine ve ihalenin iptaline