GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
26 Mayıs 2020 Salı 23:46

Rektör Hotar’dan CHP’li yönetici açıklaması: Üniversite ile bağı yoktur!

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Yasin Ergül’ün üniversiteyle bir bağının olmadığını açıkladı.

EGEDESONSÖZ-  CHP İzmir eski Başkan Yardımcısı Banu Özdemir’in camide müzik soruşturmasının ardından tutuklanmasıyla birlikte başlayan sosyal medyadaki  tartışma sürüyor.  Karabağlar Belediyesi CHP Meclis Üyesi Dila Koyurga’nın ardından başka bir ismin daha paylaşımları ortaya çıktı.

Sosyal medyada, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Yasin Ergül’ün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili tweetleri gündem oldu.  Profilinde, “Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Öğrenim Görevlisi” yazınca konu farklı noktalara taşındı. Yüzlerce kişi, Ergül’ün üniversitede çalıştığını düşünerek AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir eski Milletvekili de olan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’a çağrıda bulundu. Hotar’a “bu kişi üniversitede mi çalışıyor?” sorusu yöneltilince açıklama geldi.

Rektör Prof. Dr. Hotar yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Sosyal medya platformlarında Sn. Cumhurbaşkanımız ile AK Parti’yi ahlak yoksunu ifadelerle aşağılayan @yasinergull adlı kullanıcının hesabında gözüken Yasin Ergül adlı kişinin üniversitemiz ile bağı bulunmamaktadır. Hakaretlere asla müsaade etmeyiz. Kamuoyuna duyurulur”