GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yaşam
1 Ocak 2018 Pazartesi 11:44

Rektör Budak'tan öğrencilere yılbaşı sürprizi

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak yeni yıla girerken “yılbaşını ailesinden uzakta geçiren ne kadar öğrencimiz var” diye sorunca öğrenciler akın etti. Budak, hazırlanan program dahilinde öğrencilerle bir araya geldi, eşiyle ev ziyaretleri yaptı.

EGEDESONSÖZ- Ege Üniversitesi Rektörlüğü’ne atandıktan sonra farklı uygulamaları ve öğrencilere yönelik çalışmalarıyla dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Necdet Budak yeni yıla girerken de ilginç bir yöntem tercih etti. Budak, sosyal medya hesabından ilk olarak, “Yılbaşı gecesini ailesinden uzakta yurtta ya da evde geçiren ne kadar öğrencimiz var. Belli olmaz ziyaret ederim” açıklaması yaptı.

Budak’ın mesajı bir anca sosyal medyada hızla yayılırken onlarca öğrenci anlık durumunu bildirdi, rektörü evine davet etti. Öğrencilerden bazıları, “inşallah bizim eve gelirsiniz” derken bir öğrenci de, “Çay içer tombala oynarız, krediden kalan son parayla kuruyemiş alırım. Ama antep fıstığı için söz veremem” dedi. Budak’ın yanıtı ise, “Bende bozuk para var. Alıp neredeyseniz oraya gelirim” oldu. Rektörün mesaj trafiğine takılan bir öğrenci de, “hocam gelecekseniz evi temizleyeyim, ancak biter” dedi. Budak ise, “Ben gelirim diye temizlik yapma:)” yanıtını verdi.

ZİYARET ETTİ HEDİYE VERDİ
Rektör Budak, yapılan program çerçevesinde eşini de yanına alarak kendisini davet eden öğrencilerin evlerine gitti. Budak, öğrenci köyü, yurtlar ve merkez kütüphanede finallere çalışan öğrencileri ziyaret etti.  Ayrıca Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencisi Melis Aydın ve Hemşirelik Fakültesi Öğrencisi Buğra Kaan Uranoğlu’nun davetlerini geri çevirmeyerek ev ziyareti yaptı. Budak ayrıca, hastaneye de uğrarken hastalarla yakından ilgilendi.

Budak, “2017 sonlarında hizmet bayrağını devraldığım üniversitemizde 2018’deki derdimiz öğrencilerimizin eğitim ve öğretiminde kaliteyi arttırma ve araştırma üniversitesi olma hedeflerine ulaşmaktır. Bunu çalışma arkadaşlarımızın desteğiyle hep birlikte başaracağımıza inanıyorum” dedi.