GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Aralık 2017 Çarşamba 10:24

Rektör Budak’tan Ankara'da üçlü ziyaret

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak Ankara’ya giderek bakanlarla görüştü. Budak, üniversite projelerini ve sorunları yerinde iletti. 

EGEDESONSÖZ- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ege Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Necdet Budak çalışmalarını sürdürüyor. 

Eski Rektör Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun’un FETÖ/PDY soruşturması nedeniyle ihraç edilmesi ve hakkında yakalama kararı çıkartılmasından sonra geçici olarak üniversitede görev yapan Prof.Dr.Beril Dedeoğlu’ndan görevi devralan Rektör Budak Ankara temaslarına başladı. Milletvekilliği, bakan danışmanlığı gibi görevlerde de bulunduğu için Ankara bürokrasisini yakından tanıyan Budak, projelerini anlattı. 

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan ile görüşen Budak’a ziyaretlerde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ da eşlik etti. 

Budak’ın üniversiteye ayrılacak mali kaynaklar ve hastanedeki kadro sorunları nedeniyle görüşmelerde bulunduğu öğrenildi. Budak, ayrıca yeni döneme ilişkin üniversitede yapılacak çalışmalar hakkında da bilgiler verdi. 

Öte yandan geçtiğimiz günlerde İzmir’deki basın kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelen Budak, Ankara ile İzmir arasında köprü olmayı hedeflediğini ifade etmişti. Budak, “Başbakanımız İzmir’den Milletvekili. Yardımcılarımla birlikte ziyaretine de gittim. Kendisi bana ‘hiç üniversite yönetimiyle temasım olmadı’ dedi. Sadece kulak burun boğaz için hastaneye gelmiş. Bizim üniversite olarak Ankara’ya kendisini ziyarete gitmemiz kadar doğal bir şey olamaz. Amacımız üniversitenin daha iyi yerlere gelmesidir” ifadelerini kullanmıştı.