GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
31 Ekim 2017 Salı 14:46

Rektör Budak: En fazla uluslararası öğrenci Ege'de

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak,Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü’nde 45 ayrı ülkeden 99 yabancı öğrencinin katılımıyla düzenlenen tanışma toplantısında konuştu.

Ege Üniversitesi(EÜ) Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü’nde 45ayrı ülkeden 99 yabancı öğrencinin katılımıyla düzenlenen tanışma toplantısında konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi’nin yeni döneminde öncelikleri üniversitemizi eğitim, bilimsel araştırma, kültür, spor ve sosyal alanda uluslararası üstün nitelikte eğitim sunan bir çekim merkezi haline dönüşmektir” dedi.

EÜ Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Müdür Vekili Prof. Dr. Metin Ekici, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı İzmir Koordinatörü Selvet Çetin, 45ayrı ülkeden öğrenci ve akademisyenler katıldı.

Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Türkçe Öğretim Merkezi (TÖMER) tanıtan Prof. Dr. Metin Ekici, Türkiye’de en iyi Türkçe öğreten kurum olduklarını ifade ederek, “ Bugüne kadar 3 bin 600 uluslararası öğrenciye Türkçe öğreten Türkçe Öğretim Merkezi; yetkin öğretim elemanları, kendi ders kitaplarıyla Türkiye’de en iyi Türkçe öğrenme imkanı sunan kurumdur. TÖMER'e; 2017-2018 öğretim yılında 45 ülkeden; 48 burslu ve 51 burssuz olmak üzere 99 öğrencimiz yeni kayıt yaptırmıştır. Ege TÖMER'de en temel söz ''Türkçe Bizim Evimiz'' ve ''Ege Bizim Evimiz'' sözüdür. Türkçe bir bilim dili, bir kültür dili, bir sevgi dili ve hoşgörü dilidir” dedi.

ÜNİVERSİTEMİZ İÇİN BÜYÜK BİR ZENGİNLİKSİNİZ”

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü, Türkçe Öğretim Merkezi 2017-2018 eğitim öğretim yılı tüm öğrencilerimize, üniversitemize hayırlı olsun. Yurtdışından gelen öğrencilerimizle her zaman beraber olacağız. Üniversitemiz için büyük bir zenginliksiniz. Ege Üniversitesi’nin yeni döneminde önceliklerimiz üniversitemizi bilimsel araştırma, kültür, spor ve sosyal alanda uluslararası üstün nitelikte eğitim sunan bir çekim merkezi haline dönüşmektir. Bu anlamda da ciddi bir potansiyelimiz var. Üniversitemizin Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ofisiyle iş birliğini etkin ve daha hızlı bir şekilde daha iyi noktalara getirmemiz lazım. Biz sizler için varız, öğrencilerimiz için varız. Sizler bizim için çok özelsiniz. Bütün öğrencilerimize yirmi dört saat telefonum açık. Biz size Türkçeyi, Türkçe sevgisini, muhabbetini burada öğreteceğiz. Ülkelerinize döndüğünüz de siz de bizi en iyi şekilde anlatacaksınız bundan eminim” dedi.

TÜRKİYE’DE EN FAZLA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ EGE’DE

Selvet Çetin ise “ Ege TÖMER bugüne kadar çok sayıda öğrencimize ev sahipliği yaptı. Onların Türkçeyi en iyi şekilde öğrenmeleri ve akademik eğitimlerini başarılı bir biçimde sürdürmeleri bakımından onları adeta bir yuva oldu. Türkçeyi her yönüyle mükemmel bir şekilde öğrenmeleri için katkıda bulundu. Türkiye’nin en iyi en kaliteli üniversitelerinden birine geldiniz. O yüzden çok şanslısınız. Ege Üniversitesi Türkiye’nin saygın ve köklü üniversitelerinden birisi. Türkiye’de en fazla uluslararası öğrenci Ege Üniversitesi’nde. O yüzden Ege Üniversitesi’nin bizim açımızdan da ayrı bir değeri ve önemi var” diye konuştu. Tanışma toplantısı sonunda bütün öğrencilere aşure dağıtıldı.