GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
22 Mart 2022 Salı 19:20

Referanduma açılmıştı... O proje iptal edildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Karaburun’da tartışmalara neden olan “yanaşma iskelesi” projesini iptal etti. Karaburun Belediyesi’nin referanduma açtığı projenin doğal ortamı ve denizin dokusunu bozacağı gerekçesiyle başka bir yere yapılması isteniyordu.

EGEDESONSÖZ - Karaburun’da İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan “yanaşma iskelesi” projesinin ihalesi iptal edildi.  Büyükşehir’in ilçe belediyesiyle koordineli bir şekilde yaz mevsiminde başlatacağı yolcu gemisi seferlerinde kullanılacak olan yüzer iskele projesine karşı bölge halkının tepkisi bulunuyordu.

Yerinin değiştirilmesi talebiyle yapılan çalışmalarda toplanan imzalar İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edildi. Karaburun eski Belediye Başkanı Serdar Yasa, çevre gönüllüsü Cevat Ilgaz gibi birçok kişi ve derneğin yaptığı çağrıda iskele projesinin başka bir yere alınması talep edilmişti.

Karaburun Belediyesi’nin referanduma açtığı projeyle ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi kesin kararı verdi. Daha önce ihalesi yapılan çalışmalar tamamen iptal edildi. Büyükşehir’in doğal ortamı ve denizin dokusunu bozacağı yönündeki çekinceleri de ortadan kaldıracak yeni alanda çalışmaları sürdürmesi bekleniyor.