GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Magazin
29 Ocak 2017 Pazar 19:24

Recep İvedik ekonomisi fabrikalara rakip oldu!

‘Recep İvedik 5’, 16 Şubat’ta gösterime giriyor. İlki 2008 yılında seyirciyle buluşan Recep İvedik serileri bugüne kadar 164 milyon 481 bin TL hasılat elde etti. Recep İvedik serilerinin ekonomik kazancını Şahan Gökbakar anlattı.

Şahan Gökbakar’ın çok beğenilen tiplemesini sinemaya uyarladığı Recep İvedik serisinin beşincisi 16 Şubat’ta gösterime girecek. İlki dokuz yıl önce seyirciyle buluşan Recep İvedik filmi, 19 milyon 330 bin izleyiciye ulaştı ve 164 milyon 481 bin TL hasılat elde etti. Seri, yaklaşık 250 milyon TL’lik bir ekonomi yarattı.

Recep İvedik’le birlikte komedi filmi patlaması olduğunu ve komedinin Türk sinemasının omurgası haline geldiğini söyleyen Şahan Gökbakar, serinin yarattığı ekonomiyle ilgili Habertürk’e konuşarak, “Bu tür filmler gösterime girdiği dönemde ulaşımdan gıdaya kadar birçok işkolunda ekonomik canlanma sağlar” dedi.

Filmin gösterimde olduğu salonlardaki büfelerin kazancının ise 48 milyon 500 bin TL olduğu öğrenildi.

Filmle birlikte Maliye Bakanlığı’na 13 milyon 160 bin TL’lik KDV aktarıldı.

Filmin gösterimde olduğu salonların bağlı bulunduğu belediyelere aktarılan para 4 milyon 112 bin TL.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ‘Recep İvedik’ geliri 12 milyon 336 bin TL.

Recep İvedik’in reklam sektörüne katkısı 9 milyon 665 bin dolar.

Şahan Gökbakar, Mehmet Çalışkan’a verdiği röportajda, “Recep İvedik, uzun bir aradan sonra toplumun beraberce güldüğü bir film oldu. Rahmetli Kemal Sunal’ın başlattığı Şaban tiplemesinin insanların gönlünde kurduğu tahtın bir benzeri Recep İvedik’e ve bana nasip oldu. Bu, sinemamız için çok önemli bir dönüm noktasıdır. Çünkü sektörde yapımcıların iştahını kabartan gelişmeler olması, yatırımları büyük ölçüde artırdı" dedi.

Recep İvedik hakkında önyargıları olanların, film televizyonda yayınlandıktan sonra fikir değiştirdiğini söyleyen Gökbakar, “Filmler zaman içinde en güzel cevabı güldürerek verdi. Birileri çıkıp, ‘ Bu filme çocuğunuzu götürmeyin’ de dedi. Ne yazık ki çok uğraşan oldu ama her seferinde izleyici salonları doldurarak onlara en güzel cevabı verdi. Ben sadece Şahan başka biri, Recep başka biri şeklinde açıklama yapmaya çalıştım” şeklinde konuştu.