GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Dünyadan
21 Kasım 2021 Pazar 15:59

Putin haklı çıktı... ABD'yi ayağa kaldıran itiraf

Dünya Çin ve Rusya'dan gelen haberlerin şokunu yaşarken ABD'den itiraf gibi açıklamalar geldi. ABD'li General David Thompson'ın açıklamaları ile dünyayı ayağa kaldıran iddia resmi ağızdan doğrulanmış oldu.

Dünya yaklaşık iki yıldır tabiri caizse koronavirüs ile yatıp koronavirüs ile kalkıyor. Ancak 5 milyondan fazla cana mal olan Kovid-19 gezegenimizi tehdit eden tek konu değil.

Özellikle son yıllarda ülkeler arasında artan gerilim ve askeri yatırımların hızla artması uzmanları bir hayli endişelendiriyor. ABD'den gelen itiraf gibi açıklama ise bu endişenin boyutunu gözler önüne serdi.

PUTİN HAKLI ÇIKTI 
ABD basınında yer alan haberlere göre, ABD Uzay Gücü Generali David Thompson'ın sözleri Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i haklı çıkarttı.

ABD tarafının Anti Balistik Füze Anlaşması'ndan çekilmesinin ardından Rusya ile ABD arasında silahlanma yarışı başladığını belirten Putin ülkesinin yeni silahları hakkında ilk kez konuşmuştu.

ALARM DURUMUNDALAR! 
Moskova'daki bir enerji forumunda konuşan Putin, şehirleri haritadan silebilecek güçteki hipersonik füzeler hakkında 'Bu sadece hipersonik değil, kıtalararası bir füze ve Rusya'da zaten alarm durumundalar' demişti.

Rusya'nın geliştirdiği füzelerin ABD'deki versiyonlarına oranla 5 kat daha hızlı olduğunun altını çizen Putin'in sözleri kısa sürede dünya gündemine oturmuştu.

İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA 
Cumartesi günü Kanada'daki Halifax Uluslararası Güvenlik Forumu'nda konuşan ABD'li general Amerikan hipersonik füze yeteneklerinin Çin veya Rusya'nınkiler kadar "gelişmiş" olmadığının altını çizdi.

ABD BAŞARISIZ OLDU 
CNN International'a göre, ABD Ekim ayında kendi hipersonik füze testlerinde başarısız oldu. Bu yarışta ABD'nin bu iki ülkenin gerisinde kaldığını belieten Thompson 'Çok hızlı bir şekilde yetişmemiz gerekiyor' dedi. (Hürriyet)