GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
5 Ağustos 2022 Cuma 11:09

Protokol meclis gündeminde… Üretici için dev işbirliği

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Kemalpaşa Belediyesi işbirliği ile yapılması planlanan meyve işleme ve soğuk hava deposu için hazırlanan protokol Ağustos ayı olağan meclis oturumunda İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerinin onayına sunulacak.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın seçim vaatleri içerisinde yer alan ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ‘tohumdan raflara kadar üreticiyi destekleyeceğiz’ sözü doğrultusunda ilçe sınırları içerisine yapılacağı duyurulan ‘soğuk hava deposu’ için ortak bir projeye daha imza atmaya hazırlanılıyor.

İlçe sınırları içerisinde yer alan Aşağı Kızılca Mahallesi’nde mülkiyeti Kemalpaşa Belediyesi’nde olan 32 bin 223,98 metrekarelik taşınmaz üzerine meyve işleme ve soğuk hava deposu kurulması planlanmıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in üreticimizin yanında olacağı sözleri ile belirttiği proje kapsamında ise ilk adım atıldı.

Ağustos ayı olağan meclis oturumda gündeme getirilecek madde ile tesisin kurulması amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı ile Kemalpaşa İlçe Belediyesi arasında imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge meclis üyelerinin onayına sunulacak.