GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
18 Mayıs 2021 Salı 15:10

Protokol imzalandı… Miniklerin 3 kilometrelik çilesi sona eriyor!

Abdi İpekçi Mahallesi'nde yaşayan çocukları yaz kış demeden en yakın ilkokul için 3 kilometre yürüdüğünü belirten Mahalle Muhtarı Orhan Kaya, "En yakın okula gitmek için öğrencilerimiz yaz kış demeden 3 kilometrelik bir yol yürümek zorunda kalıyordu. Soğuk havalarda dahil böyle bir yol yürümek zorunda kalan çocuklarımız için İzmir Valiliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa yapacağı okul çok önemli ve kıymetli bizler için" diye konuştu.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'in nüfus anlamında en kalabalık ilçeleri arasında yer alan Karabağlar'da Abdi İpekçi Mahallesi'nin uzun yıllardır hasretini çektiği ilkokul için önemli bir adım atıldı.

Abdi İpekçi Mahallesi Muhtarı Orhan Kaya'nın da uzun yıllardır yapılması için büyük çaba sarf ettiği ve mahallede yaşayan çocukların eğitim için her gün 3 kilometre yol yürümek zorunda kaldığı ilkokul için İzmir Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında ve İzmir Valiliği himayesinde protokol anlaşması yapıldı.

Müjdeli haberi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya hesabından duyururken, 32 derslikli  olacağı ve Orhan Kemal isminin verileceği açıklanan ilkokul için Mahalle Muhtarı Orhan Kaya gazetemize konuştu.

ÖMRÜMÜ OKULA YÜRÜYEREK GİDİP GELMEKLE GEÇİRDİM
Kendisinin 37 yıldır Abdi İpekçi Mahallesi'nde yaşadığını belirten Mahalle Muhtarı Orhan Kaya, ilkokul yıllarından itibaren kendisinin de okula yürüyerek gidip gelmek zorunda kaldığını belirtti. Kaya, "İnanın bizim için büyük bir devrim oldu. Ben 37 senedir bu mahalledeyim. 10 yaşında geldim bu mahalleye ve ilkokula, ortaokula, liseye mahallemizde okul olmadığı için hep toprak yollardan yürüyerek gidip geldim. Ömrümü git gel yaparak geçirdim. Şuan 47 yaşındayım. Benim çocuklarım ve mahalle çocukları da böyle yürüyerek gidip geldi. Belediye Başkanımız Tunç Soyer mahallemizi ziyarete geldiğimizde ben kendisine patika ve güvensiz olan sokaklardan okullara çocuklarımızın nasıl gidip geldiğini gösterdim" dedi.

BAŞKAN SOYER SÖZÜNÜ TUTTU
Okul için bakanlığın mahallede alan belirlediğini ve bu alanı Tunç Soyer'e gösterdiklerini belirten Mahalle Muhtarı Kaya, "Bakanlığının belirlemiş olduğu bir alanın olduğunu söyleyip kendine alanı gösterdim. Kendisi o gün de konuyla çok ilgilendi ve haritayı açıp 'ben bir köye okul yaptırmayı düşünüyordum ve böyle bir mahallede okul olmaması beni çok üzdü. Söz veriyorum okul ile ilgili gerekli kurumlarla görüşüp okulu yapacağım' demişti. Sayın Soyer mahallemize olan sözünü tutmuş oldu. Devlet kurumlarının birbiri ile uyum içerisinde olduğu sürece asıl görevleri olan halka hizmet etme konusunda ne kadar başarılı olacaklarını zaten biliyorduk. Burada yapılacak okulda da İzmir Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızın Tunç Soyer'in ortak çalışması da bizleri oldukça mutlu etti" diye konuştu.

GÖÇLER DURACAKTIR
İlkokula gidebilmek için bazı ailelerin kayıtlarını başka mahallelere taşımak zorunda kaldığını da belirten Kaya, "Pandemi döneminden önceki dönemde Tahir Merzeci Ortaokuluna giden öğrenci sayımız 400 civarında, Duranlara giden de 600 öğrencimiz mevcut. Tabi çevrelerde başka okullarda mevcut ve oralara kayıt olabilmek için mahalle sakinleri kayıtlarını o mahallelere taşıyorlardı. Yapılacak okulumuz ile mahallemizde göçlerde duracaktır" ifadelerini kullandı.

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Öğrencilerin en yakın okula gitmek için 3 kilometrelik yolu yürümekten kurtulduğunu dile getiren kaya, "En yakın okula gitmek için öğrencilerimiz yaz kış demeden 3 kilometrelik bir yol yürümek zorunda kalıyordu. Soğuk havalarda dahil böyle bir yol yürümek zorunda kalan çocuklarımız için İzmir Valiliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa yapacağı okul çok önemli ve kıymetli bizler için. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi.