GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
24 Eylül 2024 Salı 12:35

Profesör Dr. Erdem yaşamını yitirdi

Ege Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nden emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Ümit Erdem hayatını kaybetti. Erdem, Avrupa Ekoloji Konseyi Yönetim Kurulu Üyeliği de yapmıştı

Ege Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nde uzun yıllar öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Ümit Erdem, 79 yaşında hayatını kaybetti.

Aydınlı olan Erdem, 1962 yılında Aydın Lisesi’nden mezun olduktan sonra Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ne girmişti. Fakülteden mezuniyetinin ardından akademik kariyere başlayan Erdem, profesörlüğe kadar yükselmişti.

Alanında yaptığı önemli bilimsel çalışmalarla tanınan Erdem, Avrupa Ekoloji Konseyi Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde de bulunmuştu. Erdem, Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma Uygulama Merkezi Müdürlüğü görevini de yürütmüştü.

Evli ve 2 çocuk babası emekli profesörün cenazesi, 25 Eylül 2024 Çarşamba günü İzmir Bornova'da bulunan Ali Rıza Güven Camii'nde, öğle namazına müteakiben kılınacak olan cenaze namazının ardından Bornova Eski Mezarlığı'na defnedilecek.

Cenaze öncesinde, saat 11:00'de Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi D-Blok Fevzi Önder Konferans Salonu’nda Erdem için bir anma töreni düzenlenecek. (Aydın Yeni Kıroba, Haber Merkezi)