GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
3 Ağustos 2022 Çarşamba 09:50

Prof. Dr. Şener hastanede yaşananları anlattı… Aşı ihmalkarlığı var!

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alper Şener, son dönemde covit-19 sebebiyle hastaneye yapılan yatışların aşısız kişilerden oluştuğunu söyledi. Şener açıklamasında “Sadece güvendikleri birinci derece yakınları ‘aşı olmana gerek yok’ veya ‘iki kez oldun, artık olmana gerek yok’ ya da ‘bak ben ( falan kişi) Covid oldu, hiçbir şey olmadı’ dedikleri için olmamışlar” dedi. Şener ayrıca aşı karşıtı söylemlerin aşı tereddüdüne yol açtığını ve bu söylemlerin kelebek etkisi yaratarak büyüdüğünü de kaydetti.

EGEDESONSÖZ- Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şenel, Türkiye’de yeniden artışa geçen COVIT-19 salgını ile ilgili kendi sosyal medya hesabından açıklamalar yaptı.

Prof. Dr. Şenel, son dönemde hastaneye gelen koronavirüs hastalarının büyük bölümünün aşı karşıtı olmadığını, ancak aşı konusunda ihmalkar davrandıklarını belirterek uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Şener sosyal medya hesabında yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“Kişisel gözlemim…

Halen hastaneye-yoğun bakıma yatan veya ölüm gördüklerimizin tamamı ya aşısız yada eksik aşılı… Bunların nerdeyse tamamının yaş ortalaması ileri yaş ve aşı karşıtı falan değiller. Aslında bu devam eden aşı/ aşı karşıtlarının durumlarından haberleri bile yok! Sadece güvendikleri birinci derece yakınları “aşı olmana gerek yok” veya “iki kez oldun, artık olmana gerek yok” ya da “bak ben (falan kişi) Covid oldum, hiç bir şey olmadı” dedikleri için olmamışlar.

Bu akılları verenlerin çoğu bazı aşı karşıtı söylemleri- spekülasyonları yayanların sıkı takipçisi… Ve bilinmesi gerekir ki, bu her hafta ilan edilen ölümlerin ve hastaneye yatışların çoğu önlenebilir durumlar. Aşı olmuş olsalardı… Özellikle “bazı tıp mensuplarının” bilmesi gerekir ki, bu aşı tereddüdünü körükleyen söylemler ile “Kelebek etkisi” sonucunda hiç tanımadığınız birine zararınız dokunuyor”