GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
10 Aralık 2019 Salı 09:01

Prof. Dr. Kemal Arı Egedesonsöz’de

Akademisyenliği ile yazarlığı bir arada sürdüren ender isimlerden Prof. Dr. Kemal Arı, köşe yazıları ile Egedesonsöz’de okurlarıyla buluşacak…

Prof. Dr. Kemal Arı, Egedesonsöz’de meraklı takipçileri için, “Cumhuriyet Tarihimiz” ile ilgili bilinmeyenleri köşesine taşıyacak.

PROF. DR. KEMAL ARI KİMDİR?
Yurtiçi ve yurtdışında “Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Uzmanı” olarak tanınan Prof. Dr. Kemal Arı, 1965'te Samsunda dünyaya geldi. Ankara Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi, Türkiye Cumhuriyeti Tarihi ve Türk Devrimi Tarihi kürsüsünü bitirdi. 1986 yılında Ege Üniversitesi’nde Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Öğretim görevlisi oldu.

Akademik çalışma olarak; azınlıklar, mübedele, göçler, Türk Denizcilik Tarihi, İzmir Kent Tarihi, Türkiye’nin Sosyal ve Ekonomik Tarihi, biyografi ve tarih araştırma yöntemleri üzerine araştırmalar yaptı ve kitaplar yazdı. Selanik Atatürk Evi ve İzmir Atatürk Müzesi’nin iç tasarım çalışmalarını yürüten ekibin başında yer aldı. Bu müzelerde gösterime sunulan 10 ayrı belgeselin senaryo metinlerini kaleme aldı. Ayrıca Karşıyaka “Milli Mücedele Parkı ve Müzesi”nin tarihsel kurgusunu ve danışmanlığını yaptı.

Dokuz Eylül Üniversitesi, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü’nde akademik hayatına devam eden Prof. Dr. Kemal Arı'nın yayınlanmış 25 kitabi, senaryo metinleri ve radyo temsilleri bulunuyor.

KÖŞE YAZISI İÇİN TIKLAYINIZ