GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
1 Şubat 2021 Pazartesi 10:22

Prof. Dr. Hasan Sözbilir: Korkulacak depremler değil!

İzmir'deki seri depremleri değerlendiren Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Sözbilir, "Midilli fayı, geçmişte de bunları üretmişti. Korkulacak depremler değil" dedi

EGEDESONSÖZ - İzmir, güne peşpeşe depremlerle uyandı. Saat 08.03'de 4.1 büyüklüğündeki depremle başlayan sarsıntılar, daha sonra 5.2, 4.8, 4.7 ve 4.2 büyüklüklerinde depremlerle devam etti. Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Midilli açıklarında Ege Denizi'nde meydana gelen bu depremleri değerlendirdi.

FAYIN BATI KISMI DA KIRILMIŞ OLABİLİR
Karaburun'da çok etkili olan ve korku yaratan depremin, Midilli kaynaklı olduğunu belirten Prof. Dr. Hasan Sözbilir, şunları söyledi:

"Her ne kadar Karaburun'da çok şiddetli bir şekilde hissedilse de depremin merkezi, Midilli. 2017 yılında Midilli fayı, 6.2 büyüklüğünde bir deprem üretmişti. Bu depremde fayın doğu kısmı kırılmıştı. Büyük bir olasılıkla batı kısmında da kırılma olabilir. Sanırım batı fayından kaynaklı bir deprem. Geçmişte de benzer büyüklüklerde depremler yaşadık. Şimdi de bunları üretmiş durumda. Korkacak bir şey yok. Endişelenmeye gerek yok."