GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
19 Ekim 2020 Pazartesi 12:10

Prof. Dr. Ercan uyardı: Ege Denizi'nde tehlike çanları!

Dün Ege ve Akdeniz'de meydana gelen depremleri değerlendiren Prof.Dr. Ahmet Ercan, "Ege için 6,3 ile 7 arasından bir deprem hazırlığını gösteriyor" dedi.

Son günlerde meydana gelen depremlerin çizgisellik oluşturduğu ifade eden Prof.Dr. Ercan, “Kuzey Anadolu Kırığı'nın Yunanistan uzantısı olan Kuzey Ege Kırığı'nda bir hareketlenme var. Bu tabii ki Türkiye'yi de ilgilendiriyor. Depremler Çanakkale'ye yakın olarak Gökçeada, bunun yanı sıra Selanik'in önünde Üç Parmak Yarımadası, yine hemen Atina'nın yanında Eğriboz Adasının kuzeyinde olmak üzere depremler bir çizgisellik gösteriyor. Bu çizgisellik Kuzey Anadolu Kırığı'nın Ege'deki uzantısının etkin olduğunu ve Kuzey Ege'de bir deprem yaratmak üzere hazırlandığını gösteriyor. Büyüklüğü 6,3 ile 7 arasında bir büyüklük olur.” diye konuştu.

Sözcü'den Mustafa Sarıipek'e konuşan Prof. Dr. Ercan,Kuzey Anadolu Kırığı, Ege Denizi'ndeki batı uzantısı olup burada son buluyor zaten. Depremi orada yapıp tekrar Anadolu toprağına geri dönecek. Olası 7 büyüklüğündeki depremden Çanakkale, İzmir, Balıkesir, Edirne kıyı kesimleri etkilenir” dedi.