GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
11 Haziran 2021 Cuma 08:50

Poşetteki aşılar polise takıldı

İstanbul Dolapdere’de polislerin şüphe üzerine durdurduğu bir kişinin poşetinden 6 tüp BioNTech aşısı çıktı. Şüpheli, aşıları bir eczane çalışanına götürdüğünü söyledi. Polisin gözaltına aldığı iki kişi savcılıktan serbest bırakıldı, aşılar inceleniyor.

Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, salı günü saat 21.45 sıralarında Dolapdere Caddesi’nde yürüyen 39 yaşındaki Kader D.’yi şüphe üzerine durdurdu. Kader D.’nin elinde taşıdığı büyükçe poşeti kontrol eden polisler, içinde 6 adet üzerlerinde ‘Pfizer- BioNTech COVID-19 Vaccine’ yazılı tüp buldu. Kader D. ifadesinde, “Eczacıda çalışan Muharrem Ş. bana Bağcılar’da bir adrese giderek aşıları almamı ve kendisine getirmemi istedi. Ben kuryeyim. Aşıları aldım, kendisine götürüyordum” dedi.

BULUŞMA YERİNDE
Bunun üzerine polisler Kader D.’ye Muharrem Ş.’yi aratarak buluşmalarını sağladı. Buluşmaya gelen Muharrem Ş. de gözaltına alındı. Üzerinden aşılar için ödeyeceği öne sürülen 10 bin lira çıkan Muharrem Ş. ifadesinde, “Benim aşılarla bir ilgim yok. Hakkımdaki suçlamayı kabul etmiyorum” dedi.

AŞILAR İNCELENİYOR
Polis aşıları incelenmek üzere laboratuvara gönderdi. Gözaltına alınan Kader D. ve Muharrem Ş. polisteki işlemlerinin ardından ‘kişilerin hayatını tehlikeye sokacak biçimde ilaç satma’ suçundan adliyeye sevk edildi. 2 kişi savcılık ifadelerinin ardından serbest kaldı. (Hürriyet)