GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
28 Mayıs 2022 Cumartesi 12:39

PM Üyesi Çelik’e önemli görev: Önce doğu sonra çözüm masası!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kararıyla parti örgütlenmesi içinde yer alan Doğu Masası’nın koordinatörlüğüne getirilen PM Üyesi Devrim Barış Çelik’e yeni görev verildi. Çelik, yerel yönetimler ve örgütlenme birimlerinin ortaklaşa kurduğu “Saha Çözüm Masası’nda” yer aldı.

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nin yeni dönemde çalışma yöntemleri arasında yer alan “masa” faaliyetleri genişliyor. Ekonomi masası kurarak Türkiye’nin içinde bulunduğu mali ve ekonomik duruma ilişkin raporlar açıklayan parti milletvekillerini görevlendirerek saha çalışmalarını hızlandırmıştı.  Partinin örgütlenmeden sorumlu genel başkanlığı bünyesinde kurulan bölge masaları ise faaliyetlerini sürdürüyordu.

Partide, yerel yönetimler ile örgütlenmeden sorumlu genel başkan yardımcılıklarının koordinasyonunda “Saha Çözüm Masası” kuruldu.  Belediyeler ile parti örgütlerinin birlikte çalışmasını öngören masanın birinci amacı milletvekili olmayan illerden milletvekili çıkartmak. Bu kapsamda illere giden isimler buralarda sandık yapılanması, parti üye durumu, oy verenlerin tercih şekilleri ile birçok konuyu derinden inceliyor.  Seçim sonuçlarına göre çok az farkla kaybedilen milletvekillerinin yeniden haneye yazılması için çalışan saha çözüm masasının amaçları arasında şimdiye kadar hiç milletvekili çıkartılmamış iller de bulunuyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kararıyla Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın ekibinde yer alan Doğu ve Güneydoğu Koordinatörü Parti Meclisi (PM) Üyesi Devrim Barış Çelik’e yeni görev verildi.  Parti, Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün’ü yapılanmada “yerel yönetimler” birimini temsil için görevlendirirken Çelik’i ise “örgütlenme”  biriminin temsilcisi olarak görevlendirdi.

ZİYARETLER SÜRÜYOR
CHP’nin yerel yönetim-örgütlenme birimlerinin koordinasyonunda kurduğu masa  Erzurum ve Batman’a giderek buralarda inceleme yaptı. Ziyarete İstanbul Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akbolat ve Mersin Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da eşlik etti.