GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
31 Ocak 2022 Pazartesi 12:04

Planlar tamam: O ilçeye atık su arıtma tesisi geliyor!

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU), Menemen ilçesi sınırları içerisinde yer alan Ayvacık Mahallesi'ndeki 2 bin 650 metrekarelik alana atık su arıtma tesisi yapmak için düğmeye basmıştı. Tesisin yapılması için alan ile ilgili proje çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi ise 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazım İmar Planları'nı onayladı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU), Menemen Belediyesi sınırları içerisinde yer alan ve belediye mülkiyetinde bulunan alanda atık su arıtma tesisi yapmaya hazırlanıyor.

Ayvacık Mahallesi'nde yer alan 2 bin 650 metrekarelik taşınmaz için düğmeye basan İZSU alan ile ilgili 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazım İmar Planları'nı hazırlanması talebinde bulunmuş ve İzmir Büyükşehir Belediyesi yaptığı çalışmalar sonucu alan ile ilgili planları tamamlamıştı.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde sunulan planlar ise onaylandı. Buna göre İZSU, 'yol boşluğu' nitelikli alana atık su arıtma tesisi yapacak.