GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
10 Mart 2018 Cumartesi 12:51

Planlar askıya çıktı…Baraj geldi köylüler gitti!

Ödemiş İlçesi’nin su ihtiyacını karşılayacak Rahmanlar Barajı’nın havzasında kalan Derebebekler ve Dereuzunlar Köylerinin kaderi belli oldu. Sular altında kalacak iki köy taşınacak. Bunun için Maliye’ye ait Üzümlü ve Göllüce köyleri arasında yeni bir alan imara açıldı.

EGEDESONSÖZ/Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Ödemiş’in su ihtiyacını karşılamak üzere planladığı Rahmanlar Barajı’nın sınırları belli oldu. Mutlak koruma havzasında kalan Derebebekler ve Dereuzunlar Köyü’nün taşınması kararı aldı. Yıllardır baraj nedeniyle yaşanacakları bekleyen köylüler, projenin kendilerini yurtlarından edeceğini belirtmişti.

DSİ ve Maliye Bakanlığı yaptığı çalışmalar sonucunda iki köyün yeniden kurulması kararı aldı. Buna göre Güllüce ve Üzümlü köyleri arasında büyük bir arazi imara açılırken yeniden bölge planlandı. Böylece iki köy çok da uzak olmayan yeni bir alana taşınacak. Köye ve yeni yerleşim alanına giden yollar DSİ tarafından yapılacak.

Konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da yeni alanın planını onayladı.  Köylerin, 5543 sayılı İskan Kanununun 16. Maddesi Köy Toplulaştırma uygulaması kapsamında iskan amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı teklifi 644 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2(ç) maddesi ve 3194 sayılı imar Kanununun 9. maddesi uyarınca Bakanlık Makamınca onaylandı.  Ayrıca, imar planı Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nde askıya çıkartıldı.