GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
24 Eylül 2022 Cumartesi 10:13

Planlar askıda… Bayraklı’nın çehresi değişecek!

İlçe genelindeki planlama çalışmalarını sürdüren Bayraklı Belediyesi; Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı mahallelerindeki imar planı revizyonları askıya çıkarıldı.

EGEDESONSÖZ - Bayraklı Belediyesi, Adalet ve Manavkuyu mahallelerinin ardından, Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı mahallelerini kapsayan 60 hektarlık alandaki imar plan revizyonlarını da tamamladı. Geçtiğimiz aylarda önce Bayraklı Belediyesi ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından onan planlar 5 binlik planlar askıya çıkarıldı.

Plan açıklama raporunda yer alan bilgilere plan sınırlarında bin 818 parsel bulunuyor ve bu parsellerin büyük bir şahıslara ait. Yine raporda yer alan bilgilere göre yapıların büyük bir kısmı ruhsatsız, sadece 57 yapının ruhsatı var ve alanın yüzde 14’ü ise imar affı kapsamı dışında.

Plana 32 binin insanın yaşadığı mahallelerde nüfusun 41 bin 580’e çıkarılması amaçlanıyor.  Planlama alanının 33,5 hektarı konut, 13,53 hektarı yol ve otopark, 11,2 hektarı park, geri kalanı ise ticaret, eğitim, sağlık ve ibadet alanı olarak belirlendi.

İlçenin çehresini değiştirecek planlama çalışmaları kapsamında, bölgedeki yeşil alan oranı 75 bin metrekare artırılarak 95 bin 500 metrekareye yükseltildi. Sosyal donatı alanlarının oranının da 114 bin metrekareye çıkarılması öngörüldü. Park, otopark, spor salonları, Pazar yeri gibi sosyal tesislere de planda yer verildi.

Bayraklı Belediyesi de kendisine ait olan yaklaşık 20 bin metrekarelik hisseleri sosyal donatı alanı olarak kullanılmak üzere plana dahil etti. Parsel bazında yapılacak yeni inşaatlar için kat sayısının artırılması düşünülürken, belediye hizmet alanları ve sağlık tesisleri için de yer ayrıldı. Mevcut planlardaki eğitim ve ibadet alanları korundu. Planlama alanına sağlık alanı da eklendi.