GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
2 Kasım 2021 Salı 14:11

Piyasa durağanlaştı… Gram altın bir haftadır 550 lira!

İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel, altın fiyatlarının çok hızlı yükselişini değerlendirdi, “Altının ons fiyatının yükselmesini beklemiyoruz ancak gram altın, gördüğü 565 lirayı yine görecek. Ancak 4 ay kadar fiyatlarda fazla oynama olmaz” dedi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Altın piyasası bir haftadır yatay bir seyir izliyor. İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel, bu yatay seyir halini “beklenen bir durum” olarak değerlendirirken, altın fiyatlarının yaklaşık 4 ay boyunca bugünkü fiyatlardan çok az aşağı ve yukarı oynamalarla devam edeceğini öne sürdü.

DOLAR DÜŞMEDİKÇE, ALTIN DA DÜŞMEZ
Gram altının bir haftadır 549 ile 551 lira arasında değiştiğini, çeyrek altının 915 lira olduğunu belirten Başkan Baransel, yarınki FED kararının da piyasayı fazla etkilemeyeceğini savundu.

Şu anda altının onsunun 1794 dolar olduğunu, önümüzdeki dönem için bu rakamın fazla oynatılmayacağını düşündüğünü belirten Başkan Baransel, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Doların düşmediğini, rakamla küçük oynamalar olduğunu görüyoruz. Dolar demek, ons demektir. Dolar düşmedikten sonra altın düşmez. Gram altın, 565 lirayı görmüştü. Yine göreceğinden şüphemiz yok. Çünkü altın, gördüğü yeri unutmaz, oraya döner. Şu anda kuyumcular çarşısında ne altın alan var, ne de altın satmaya gelen… Bu sakinliğin uzun bir süre süreceğini söyleyebilirim.”