GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
3 Ocak 2023 Salı 07:58

Pistin eski işletmecisi Hülagü'den Başkan İduğ'a yanıt: Orası zaten rekreasyon alanı!

İzmir Yarış Pisti’ni yapan, uzun yıllar işleten İzmir Otomobil Kulübü’nün eski Başkanı Erol Hülagü, kapatılan pistin alanıyla ilgili olarak “O alanın rekreasyon alanı olmasını biz de çok istiyoruz” diyen Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’u eleştirdi: “Orası, İtalya’nın Monza pisti gibidir; orada yarışlar da olur, insanlar yürüyüşlerini, sporlarını da yapar. Yani orası zaten rekreasyon alanıdır. Ama ben Mustafa Başkandan, Bornova ve İzmir ekonomisine çok büyük katkı koyacak vizyonel görüşler beklerdim.”

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Sayıştay’ın, kira süresi bittiği halde ecrimisil alınarak kiracıya kullandırıldığını tespit etmesi üzerine kapatma kararı aldığı İzmir Yarış Pisti ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, SONSÖZ TV’de İzmir Yarış Pisti alanının rekreasyon alanı olarak değerlendirilmesi gerektiği yönünde görüş bildirmesi üzerine, o pistin kurulmasında büyük emeği olan ve uzun yıllar İzmir Yarış Pisti’ni işleten Erol Hülagü’den tepki geldi. İzmir Yarış Pisti’nin sadece pist olmadığını, rekreasyon alanı olarak da hizmet verdiğini hatırlatan Hülagü, söz konusu alanın, kent ekonomisine fayda sağlayacak projelerle değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

BAŞKAN İDUĞ’DAN ‘YARIŞ PİSTİ’ ÇAĞRISI: REKREASYON ALANI OLSUN!

YARIŞ PİSTİ, KEK DAĞITILACAK YA DA ATIL KALACAK BİR YER OLAMAZ
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’un alanın, rekreasyon alanı olması çağrısında bulunmakla birlikte, “EXPO ile ilgili fuar alanı olarak da düşünülmüştü. Birkaç alternatif vardı ancak pandemi sürecine girilince süreçle ilgili tıkanma yaşandı. Bornova’da 65 bin bina var, 500 bin nüfus var ve 1 milyon insan hareketliliği var. Kentsel genişleme alanı içinde Pınarbaşı ve Gürpınar bizim en çok tercih ettiğimiz alanlardır. Bu açıdan rekreasyon alanı olmasını biz de çok istiyoruz. Bu konuları iyi çalıştık, o taraflarda gelişmeler olacak” şeklindeki sözlerini değerlendiren Erol Hülagü, şunları söyledi:

“İzmir Yarış Pisti, zaten rekreasyon alanıdır. İtalya’daki Monza pisti gibidir. İnsanlar her şekilde o alandan, her şekilde faydalanır. Akşamüstü gider, yürüyüşünü yapar, sporunu yapar. Diğer zamanlarda orada yarışlar yapılır, antrenmanlar yapılır. Büyük bir ticaret döner orada, tabii ki iyi çalıştırıldığı zaman... Oranın vizyon sahibi biri tarafından hareketlendirilmesi gerekir. O alanın kek börek dağıtılacak bir bahçe olmasını, ya da atıl kalmasını, ayıp, günah ve yersiz bulurum. Orada insanlar motosiklet yarışı yapıldığında, yeni ürünler sergilenir, yeni motosikletler alınır. Otomobil yarışı düzenlenir, sporcular otomobillerini değiştirirler. Bu bir ticari gayedir. İnsanların düşleri düştü, artık hayal edemiyorlar. İnsanlarımız orada hayallerini gerçekleştirirlerdi. Keşke belediye başkanı orada üniversitelerle ilgili projeler üretse, makine fakülteleri öğrencileri, mimar adayları, mühendis adayları orada çalışma yapsalar, ekonomiye, eğitime katkı koysa. Orada gelişen insan, komşusuna bile vizyon katar.  Siz her yeri kapatalım derseniz, bu iş olmaz. Pisti kapatmakla elinize ne geçecek ki? Oranın ekonomik olarak değerlendirilip aynı zamanda rekreasyon alanı olarak, çok amaçlı olarak kullanılması gerektiğini söylemek istiyorum. Orası ticari olarak iyi çalıştırılsın.”

MUSTAFA BAŞKAN’DAN DAHA ANLAMLI GÖRÜŞ BEKLERDİM
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un sadece rekreasyon alanı olması yönünde görüş bildirmesini yadırgadığını ifade eden Erol Hülagü, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mustafa Başkanı çok severim, eski bir dostumdur. Ama ben ondan daha geniş, daha anlamlı, Bornova ekonomisine, İzmir ekonomisine katkısı olacak vizyonel bir görüş beklerdim. Sadece rekreasyon alanı olarak değerlendirmek yerine ekonomik olarak kente değer katacak projeleri öne çıkarmasını beklerdim. Gerçekten çok üzüldüm.”