GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
17 Mayıs 2019 Cuma 15:51

Piriştina’nın vefat ettiği konut için karar çıktı!

Karşıyaka Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden 5 yıllığına bedelsiz tahsis istediği Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Piriştina’nın vefat ettiği lojman için karar verildi. Büyükşehir Meclisi’nde alınan karar doğrultusunda tahsis AK Parti’nin ret oylarına karşılık kabul edildi. 

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Mayıs ayı olağan meclis toplantısının üçüncü oturumu Başkan Tunç Soyer idaresinde gerçekleşti. Karşıyaka Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden 5 yıllığına bedelsiz tahsis istediği Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Piriştina’nın vefat ettiği lojman mecliste gündeme geldi. Karara AK Parti karşı çıktı fakat tahsis oy çokluğuyla kabul edildi. 

AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, “Günümüz koşullarında, hele hele belediyelerin çokça borçları konuşulurken Karşıyaka gibi bir belediyenin Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir alanın bedelsiz tahsis edilmesini ve lojman olarak kullanılmasını çok doğru bulmuyoruz. Bunun yeniden değerlendirilmesini öneriyoruz. Müze olarak kullanılabilir ama konut olarak kullanılması çok doğru olmayabilir” dedi.  

- BAŞKAN TUGAY, SOYER’DEN PİRİŞTİNA’NIN EVİNİ İSTEDİ!

AK PARTİLİ BOZTEPE: ANI EVİ YA DA MÜZE YAPILSIN
Komisyonda karara şerh koyan AK Partili Hüsnü Boztepe de bedelsiz tahsise karşı çıktığını söylerken, “Rahmetli Ahmet Piriştina’nın vefat ettiği konut. Bundan dolayı biz ret oyu verdik. İzmir’e büyük hizmetleri olan saygıdeğer efsane belediye başkanımız Pirişitina’nın vefat ettiği ev. Önceki dönemde ne Aziz Bey ne Cevat Durak ne de Hüseyin Mutlu Akpınar bu tahsisi aklından bile geçirmedi. Cemil Tugay başkanımız iyi bir hekim, iyi bir doktor, sizin de aile dostunuz. Bu öneriyi geri çekmesini istiyoruz. Siz de rahmetliyle EXPO’da beraber çalıştınız, geri çekin. Anı evi, müze, kültürel bir şey yapabilirsiniz. Buranın bu amaçla kullanılmasını talep ediyoruz” açıklamasında bulundu. 

SOYER: İHTİYAÇTAN KAYNAKLANAN BİR ŞEY... BİNA ÇÜRÜYOR
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ise, “Efsane başkanımızla ilgili gösterdiğiniz hassasiyete çok teşekkür ediyorum. İzmir’e mal olmuş, unutulmaz izler bırakmış bir başkan. Rahmetli Piriştina’yı öldüğü yerde değil yaptığı hizmetlerde yaşatacağız. İsminin daha büyük izler bırakacağı çalışmalar yapacağız. Bu bir ihtiyaçtan kaynaklanan bir şey. Bina çürüyor” dedi.  

Karar oy çokluğuyla kabul edildi.