GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
13 Nisan 2024 Cumartesi 15:43

Pınar Karşıyaka zirve yarışında!

Basketbol Süper Ligi'nde son 7 maçta 6'ncı galibiyetini küme düşmesi kesinleşen Samsunspor'u evinde farklı yenerek alan Pınar Karşıyaka, bitime 3 maç kala normal sezonu ilk 4 sıra içinde tamamlamayı garantiledi: 103-71.

Ligde son sırada yer alarak tek yabancısı kalan rakip önünde tüm oyuncuları skor üreten Karşıyaka'da Vitto Brown 14 sayıyla oynadı. Genç oyuncu Demircan'ın 8 sayı, 6 asistlik performansı ise taraftardan büyük alkış aldı. Yeşil-kırmızılı ekip bu sonuçla 27 maçta 19 galibiyete ulaşıp üçüncülük yarışını da sürdürdü.

Maça Tarık ve Arda Berk'in sayılarıyla başlayan Samsunspor öne geçip farkı 8 sayıya taşıdı. Jaylon Brown, Furkan ve Mert'in oyuna girmesiyle kontrolü eline elen ev sahibi Kenan'ın basket faulüyle periyodun bitimine 1 dakika 28 kala 23-20 öne geçti. İlk periyot 25-22 tamamlandı. İkinci periyotta Thomas ve Kenan'ın skorer oyunu, McCollum, Martin, Vitto Brown gibi yabancılarının devreye girmesiyle üstünlüğü iyice eline alan Karşıyaka farkı 23 sayıya kadar taşıdı. Devre arasına 53-32 Pınar Karşıyaka üstünlüğüyle girildi. İkinci yarıda rahat bir oyunla farkı iyice açan İzmir temsilcisi üçüncü periyodu 77-47, maçı da 103-71 galip tamamladı. (DHA)