GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
17 Nisan 2016 Pazar 11:27

Pınar Karşıyaka'da yüzler gülüyor

Spor Toto Basketbol Ligi'nde evindeki 14'üncü maçında 12'nci galibiyetini Torku Konyaspor'u 82-60 mağlup ederek alan Pınar Karşıyaka'nın yüzü güldü.
Bu sezon sakatlıklardan bir türlü başını kurtaramayan yeşil kırmızılı ekip, omzu çıkan Wright'ın da forma giyemediği müsabakada 7 yabancılı rakibi karşısına 3 yabancıyla çıktı. Seyircisiz oynama cezası nedeniyle taraftarından da yoksun olan Pınar Karşıyaka, tüm sıkıntılara rağmen rakibini 22 sayı farkla yenerek play off'u garantileme yolunda büyük avantaj elde etti.

30 Nisan'da Banvit'i ağırladıktan sonra, ertelenen Galatasaray Odebank randevusu dahil, üst üste 3 deplasman maçıyla normal sezonu bitireceklerini hatırlatan Antrenör Ufuk Sarıca, "Sıralama adına değerli bir galibiyet aldık. Eksik olan rotasyonumuz Wright'ın da forma giyememesiyle daha da eksildi. Biz kadro sıkıntısı çekerken rakibimiz 7 yabancıyla oynadı. Maçtan önce galibiyet hesapları yaparken bu farkı beklemiyordum. İyi oynayarak elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz" dedi. 

Pınar Karşıyaka 26 maçta 15 galibiyetle altıncı sırada bulunuyor.

YALIM OLCAY, ABD'DE BASKETBOL BURSU KAZANDI
Karşıyaka'nın eski milli basketbolcularından Şadi Olcay'ın yeşil kırmızılıların altyapısında forma giyen oğlu Yalım Olcay, ABD'nin Western Carolina Üniversitesi'nden basketbol bursu kazandı. Eğitim hayatına bu ülkede devam edecek 19 yaşındaki Yalım, Western Carolina formasıyla NCAA'de mücadele edecek. (dha)