GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Tarifler
13 Mart 2017 Pazartesi 10:38

Peynirli kolay su böreği

Su böreği sevenler için yapılışı oldukça kolay peynirli su böreği tarifi vereceğiz, mutlaka denemelisiniz şimdiden afiyet olsun… Hemen malzemelerini sıralayalım daha sonra da yapılışını anlatalım…

MALZEMELER

3 yumurta
3 yumurta kabuğu su
Tuz
Aldığı kadar un

İçi için
Beyaz peynir
Maydanoz
Dere otu
Üzeri için 3,5 su bardağı soğuk su

YAPILIŞI

Tüm malzemeler karıştırılıp aldığı kadar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.Hamurdan 8 beze yapılıp yarım saat kadar dinlendirilir.Daha sonra her bir beze açılabildiği kadar ince açılıp (baklava hamuru gibide olmayacak) altı yağlanmış tepsiye konulur.
Üzerine 2-3 yemek kaşığı yağ gezdirilip her tarafın yağlanması sağlanır. Bu şekilde 4 beze hazırlanır.Araya iç malzeme konulur.Diğer bezelerde aynı şekilde açıp yağlanıp tepsiye yerleştirilir.En üstüde güzelce yağlandıktan sonra fırına konulup pişirilir.Hafif pembeleşince takriben 20-25 dk. sonra (sizler yinede kontrol edin iyice pişmeyecek) böreği fırından çıkarıp 3,5 su bardağı soğuk su dökün.Bu arada böreğinizin üzerini artı şeklinde bölebilirsiniz.(suyu kolay emsin diye.Şimdi tepsinin etrafı ve böreğiniz su içinde olacak korkmayın tekrar fırına verin ve pişirme işlemine devam edin.Börek kızaracak ve tüm suyu içine emecektir.Böreğimiz hazır artık servis yapabilirsiniz.