GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
26 Ağustos 2020 Çarşamba 14:28

Peynir ithalatına bir tepki de Soyer'den: Üreticiye de tüketiciye de haksızlık bu!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Venezuela'dan ithal edilecek 1500 ton peynir için "Bu hareket, gereksiz, yersiz bir ithalat olmasının ötesinde üreticilerimize ve tüketicilerimize yapılmış büyük bir haksızlıktır" ifadesini kullandı.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Venezuela'dan tarım ürünleri ithali adı altında peynirin de alınacağı açıklaması, Egeli üreticileri fena kızdırdı.  Üreticiler, "Türkiye'de peynir mi kalmadı?" diye sitem ederken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, peynir ithalatı için "Bu karar, üreticiye de tüketiciye de büyük haksızlık" yorumunu yaptı.

200 ÇEŞİT PEYNİRİMİZ VAR
İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak hayvancılığın gelişmesi adına üreticiye büyük destek verdiklerini, kurum olarak önemli alımlar yaptıklarını anlatan Başkan Soyer, "Venezuela'dan peynir ithal etme kararı, gerçekten çok üzücü, bir o kadar da düşündürücü. İthalat yaparak, ithalatın önüne geçemeyiz. Bunu her fırsatta söylüyorum. Orta Amerika'da 100 çeşit peynir varsa, bizim ülkemizde 200 çeşit peynir var. Üstelik herkese yetecek, hatta artacak kadar peynirimiz var. Venezuela'dan peynir ithalatını kabul etmiyorum. Bu ithalat, Türk hayvancılığına, üreticiye ve tüketiciye haksızlıktır" diye konuştu.

Başkan Soyer, Egeli üreticilerden peynir, süt ve süt ürünli almaya devam edeceklerini, her zaman olduğu gibi yine üreticinin yanında olacaklarını sözlerine ekledi.