GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
24 Kasım 2017 Cuma 14:13

Petrokimya devi İzmir'de kapasite arttırıyor

Petrokimya devi PETKİM Aliağa’da bulunan Star Rafinerisi’nde revizyona gitti. Şirket, ilave tank koymadan kapasiteyi arttıracak.

EGEDESONSÖZ- Türkiye ile Azerbaycan arasında ekonomik işbirliği projesine en iyi örnek olarak bilinen PETKİM Socar Turkey Enerji A.Ş kapasite artışı için düğmeye bastı. Şirket, mevcut tanklara ilave yapmadan kapasite artışı ile yapısını daha da büyütecek.

SOCAR Türkiye, Petkim ‘Value-Site 2023’ vizyonuyla Rafineri-Petrokimya-Enerji-Lojistik Entegrasyonu’nu uygulamaya dönüştürerek ham petrol ile başlayan ve nihai ürünle biten katma değer zincirini hayata geçirerek, Petkim Yarımada’sını Avrupa’nın en büyük üretim merkezlerinden biri haline getirmeyi planlıyor.

Bu kapsamda; işletmeye alınması ile Petrokimya sektörünü dışa bağımlılıktan kurtaracak 1,6 milyon tonluk nafta ve ülkede cari açığın önemli bileşenlerinden olan dizel, jet yakıtı, otogaz ve yine petrokimyasal ürünlerin hammaddesi olan LPG gibi petrol ürünlerinin üretiminin gerçekleştirilmesini sağlayacak bir rafineri projesi SOCAR Türkiye grubu adına STAR Rafineri A.Ş. tarafından planlanıyor.

Yeni düzenlemeyle ilk olarak  saha yerleşimi optimizasyon çalışmalarında tank yerleşimlerinin mevzuat kriterlerine uygun şekilde tank kapasitelerinde değişiklik yapılacak. İlave tank yapılmadan kapasite 1 milyon 616 bin 874 metreküpten 1 milyon 710 bin 179 metreküpe çıkartılacak. Bu da teknik olarak yüzde 5 oranında bir artışa denk getirilecek.