GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
6 Ağustos 2016 Cumartesi 15:32

Petkim yönetiminden bir ayrılık daha

Petkim, Varlık Yönetimi'nden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Ekrem Aslan'ın iş sözleşmesinin sona erdiğini açıkladı.

Petkim, dün Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) duyuru yaptı. Varlık Yönetimi'nden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Ekrem Aslan'ın iş sözleşmesinin sona erdiğini açıkladı. Aslan, PETKİM'deki Varlık Yönetimi'nden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine 1 Ekim 2011'de atanmıştı.

Aslan ise, yaptığı açıklamada, şöyle dedi: "Görevden ayrılmamın bahse konu operasyonlarla 'FETÖ' uzaktan yakından ilgisi bulunmuyor. 24 yıldır hizmet ettiğim şirketimden, FETÖ operasyonu nedeniyle gözaltında bulunan eski Genel Müdür Sadettin Korkut'un tasarrufu ile daha önceden görevden el çektirildim."

Darbe girişimi sonrası Aliağa'da başlatılan soruşturma kapsamında, 2 Ağustos Salı günü, Aliağa'da PETKİM yerleşkesi içindeki bazı adreslere operasyon düzenlenmiş, İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, haklarında yakalama kararı bulunan 19 şüpheliyi gözaltına almıştı.

Bundan önce PETKİM eski Genel Müdürü Sadettin Korkut 28 Temmuz'da istifa ettiğini duyurmuştu. Bir gün sonra da İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Korkut'u gözaltına almıştı.

İzmir'de FETÖ soruşturması kapsamında Genel Müdür Sadettin Korkut'un gözaltına alındığı PETKİM Petrokimya Holding'e hafta başında yapılan operasyonda da 3'ü yabancı uyruklu 19 şirket yöneticisi ve çalışanı gözaltına alınmıştı. Şirketin üst düzey yöneticilerinin de aralarında olduğu 11 kişinin de arandığı belirtilmişti. (dha)