GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
20 Şubat 2021 Cumartesi 15:06

Pehlivan, işçiye garanti verdi: Bankamatik çalıştırmam!

Menemen Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan belediye şirketlerinde çalışan işçilerin görevlerine devam edeceğini söyledi. Pehlivan, “bir işçi bile çıkartmayacağız” derken işe gelmeden maaş alanları, bankamatik olarak çalışanların tespitine yönelik çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Pehlivan, “Kimse bizden daha önce olduğu gibi işe gelmeden birilerine maaş vermemizi beklemesin” diye konuştu.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Menemen İlçesi’nde Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un tutuklanmasının ardından yapılan başkanvekili seçiminde koltuğa oturan Aydın Pehlivan’dan işçileri rahatlatacak açıklama geldi. Yapılan seçimde başkanvekili koltuğuna oturan ilk isim olan CHP’li Deniz Karakurt meclisteki üye çoğunluğunun da getirdiği avantaj ile birlikte belediye şirketleri Meta-Su ve Menaş’ın yönetim kurulu başkanlıklarını bırakmamıştı. İşçilere maaş ödenemeyince greve kadar giden süreç önceki gün mahkemenin kararıyla son buldu. Mahkeme, belediye şirketlerini belediye başkanının yönetmesine yönelik karar verdi.

Egedesonsöz’e konuşan AK Partili Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan, “işçiler kapının önüne konulacak, işten çıkartılacak” söyleminin doğru olmadığını belirtti. Pehlivan, “Başından bu yana yönetim anlayışımızda hukuki süreci ön planda tutuyoruz. Mahkemeler ne karar verirse o yerine getiriliyor. Burada da öyle oldu. Belediye başkanı olarak şirketlerin de kontrolü bende olmalı ki işçilerimiz mağdur kalmasın. Ne yazık ki siyasi bir karar alarak önceki başkanvekili şirketlerin yönetim kurulu başkanlığını meclis toplantısında devretmedi. Sonra da işçilerimizin tamamına yakını mağdur oldu. Mahkemeye yapılan başvuru sonrasında haklı görüldük. Şimdi belediye şirketlerini de belediye başkanlığı makamı yönetecek” dedi.

İşçilerin işten çıkartılmasının söz konusu olmadığını anlatan Pehlivan, 600’ün üzerinde işçinin ekmek, aş derdi olduğunu, bunun da kendileri için önemli olduğunu anlattı. Pehlivan, “Bizim işçi kardeşlerimizin haklarıyla ilgili bir tasarrufumuz olamaz. Bu konuda bir sorun yoktur. Menemen’de bizden önceki yönetimler işe gelmeden birçok kişiye maaş bağlamış. Biz belediye yönetimi olarak bunların tespitini yapıyoruz. Bankamatik işçi kesinlikle çalıştırmam. Menemen Belediyesi’nde kimse işe gelmeden maaş alamaz, çalışanın hakkını yiyemez. Buna izin de vermem. Ayrıca kimse bizden, daha önce olduğu gibi işe gelmeden maaş vermemizi beklemesin” diye konuştu.

Pehlivan, “amacımız Menemen’e hizmet etmek” derken ilçenin kaybedilen yıllarının hızlıca geri alınması ve belediyenin toparlanması gerektiğini vurguladı. Pehlivan, “Konuları siyasi zemine çekmeye çalışarak algı yönetimi yapanlara da izin vermeyeceğiz. Bizim derdimiz Menemen’i daha ileri noktalara taşımaktır” ifadelerini kullandı.