GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Temmuz 2021 Cuma 19:11

Pehlivan'dan Menemen'e baraj müjdesi!

Meclis oturumunda, bölgenin ciddi bir susuzluk sorunu yaşadığını belirten Menemen Belediyesi Başkanvekili Aydın Pehlivan, ilçeye bir baraj kazandırmak istediğini, bu hayalini gerçekleştirmek için Ankara'yı mesken tutacağını söyledi

EGEDESONSÖZ -  Menemen Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı, Başkanvekili Aydın Pehlivan yönetiminde gerçekleştirildi. Pehlivan, meclis toplantısı başlamadan önce tüm üyelerle tek selamlaşma geleneğini sürdürdü. Oturuma, Başkanvekili Pehlivan'ın baraj müjdesi damga vurdu. Susuzluğun, tüm yurtta ve dünyada olduğu gibi Menemen'de de şiddetle yaşandığını belirten Pehlivan, "Değirmendere mevkiine baraj yapılması yönünde büyük bir hayalim var. Bu hayalimin gerçekleşmesi için Ankara'yı mesken tutacağım" dedi.

MENEMEN OVASINA SU 140 KİLOMETRE UZAKTAN GELİYOR

Menemen Ovası'nın sulama suyunun, 140 kilometre öteden Gölmarmara'dan geldiğine dikkat çeken Başkanvekili, AK Partili Aydın Pehlivan, "Barajımıza kavuştuğumuzda, kapalı devre sulama sistemiyle daha ekonomik sulama yaparak tarım faaliyetlerini sürdüreceğiz. Bu konuda parti yöneticilerimizle, bakanlarımızla, milletvekillerimizle gerekli tüm çalışmaları yapacağız" açıklamasında bulundu.

NAPOLYON'UN SÖZLERİYLE ATIŞTILAR

Gündemde yer alan, başkanlıktan gelen önergeler, mecliste görüşmelere açıldı. Koyundere, Ulukent, Asarlık mahallelerinde trafo alanı ayrılması amaçlı 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği yapılması dahil toplam üç önergenin de imarla ilgili olması, CHP Grup Başkanvekili Ali Yılmaz tarafından eleştirildi. Yılmaz, "Napolyon, ne diyor? Para para para! AK Parti ne diyor? İmar imar imar! Bakıyorum, üç önerge var, üçü de imarla ilgili" diyerek çıkış yaptı. AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Demircioğlu, Yılmaz'ın bu sözlerine yine Napolyon'un sözleriyle cevap verdi: "Napolyon, sadece para para para demiyor. Dünya çok acı çekiyor; kötü insanların şiddetinden değil, iyi insanların sessizliğinden..."

SİVAS KATLİAMI LANETLENDİ

Dilek ve Temenniler bölümünde, 1993 2 Temmuz'unda yaşanan Sivas olayları kınandı. Başkanvekili Aydın Pehlivan, Bağımsız üye Hasan Ünal, CHP Grup Başkanvekili Ali Yılmaz ve pek çok meclis üyesi, Sivas katliamını lanetledi, bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu. Ali Yılmaz, Menemen'deki minibüs ve otobüslerle ilgili şikayetler aldıklarını, ilçedeki minibüs ve otobüs esnafının, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İZTAŞIT projesine dahil edilmesi gerektiğini savundu. Yılmaz, "Minibüsçüleri, otobüsçüleri ikna edip hepsini bu projenin içine katmamız lazım. Bu konuda başkanvekili olarak size büyük görev düşüyor" ifadesini kullandı.

PAZARYERİ İNŞAATI YENİDEN BAŞLADI

Perşembe pazaryeri inşaatıyla ilgili tartışma da bir hayli uzun sürdü. CHP Grup Başkanvekili Ali Yılmaz'ın, yıllar sonra inşaata yeniden başlaması nedeniyle AK Partili yönetime teşekkür ederken, AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Demircioğlu, "Biz de teşekkür etmek isterdik. Tahir Şahin'in başlattığı bir pazaryeri süreci var. Keşke o günün maliyetlerinde yapılmış olsaydı. Keşke projenin altında otopark da olsaydı" diye konuştu. Aydın Pehlivan, bir an önce pazaryeri inşaatı bitirip halkın kullanımına sunmak istediklerini söyledi. Yusuf Demircioğlu, silahlı saldırı sonucu katledilen HDP İl binasında görevli Deniz Poyraz'a yapılan saldırıyı kınadı.