GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
5 Haziran 2021 Cumartesi 11:01

Parti yöneticilerinden mesaj yağmuru... Gaziemir'de rövanş gerilimi!

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel tarafından disipline gönderilen belediye meclis üyesi İzel Zenginobuz Derinsu’yu belediye başkan yardımcısı atayan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın İl Başkan Yardımcısı Yasin Ergül’ü de işten çıkarması gerilimi tırmandırdı. Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Köksal Yıldırım, “CHP herkese ve her şeye rağmen iktidara gelecektir” ifadelerini kullandı.  İlçe Başkanı Kasım Özkan ve Grup Başkanvekili Ünal Işık da duruma tepki gösterdi.

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir İl Yönetimi ile Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda arasında uzun süredir devam eden gerilim tırmanarak devam ediyor.  Belediye başkanı seçildiği dönemden itibaren parti yönetimiyle karşı karşıya gelen Başkan Arda, daha önce danışma kurulu toplantılarında İl Başkanı Deniz Yücel ve yönetimine kendisini savunmadıkları, yargı süreçlerinde arkasında durmadıkları gerekçesiyle zaman zaman tepki göstermişti.

Belediye Başkanı Arda, geçtiğimiz aylarda meclis üyeleriyle arasında yaşanan gerilim sonrasında İl Başkanı Deniz Yücel tarafından disipline gönderilen ve hakkında işlem yapılan Belediye Meclis Üyesi İzel Zenginobuz Derinsu’yu Sarnıç’tan sorumlu belediye başkan yardımcılığına atayarak mesaj verdi. Derinsu ile sık sık fotoğraflar paylaşan Başkan Arda, parti grup toplantılarında da ilçedeki meclis üyeleriyle tartışmaları sürdürdü.

Yaşanan gelişmelerin ardından önceki gün, Başkan Arda’nın talimatıyla belediyede personel olarak görev yapan İl Başkan Yardımcısı Yasin Ergül’ün işine son verildi. Daha önce belediyede işe gelmediği ve parti çalıştayına katıldığı için hakkında tutanak tutulan Ergül konuyu genel merkeze kadar taşımıştı. Ergül’ü işten çıkartan Başkan Arda’nın başta İl Başkanı Deniz Yücel ve yönetimine de mesaj verdiği konuşulmaya başlandı.

TEPKİLER GELMEYE BAŞLADI
Başkan Arda’nın aldığı karara Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Köksal Yıldırım ilk tepki gösteren isimler arasında yer aldı. Yıldırım, Gaziemir belediyesi meclisi watsaap grubuna, “Yasin arkadaşımızın genel merkez çalıştayına katılımıyla başlayan tutanak zinciri anlaşılan tamamlanmış. Belediye başkanımıza, yardımcılarına bu hassa çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi her şeye ve herkese rağmen iktidara gelecektir” yazdı.

MEVLANALI GÖNDERME
CHP İlçe Başkanı Kasım Özkan da Mevlana’nın sözlerini “Sabret” diyerek paylaşırken şu ifadeleri kullandı: “Ümitsizlikten sonra nice ümitler, karanlıkların sonunda nice güneşler vardır”

Gaziemir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Ünal Işık da işten atılan Ergül’ün salonda bayrak asarken çekilmiş fotoğrafıyla birlikte Yazar Lev Nikolayeviç Tolstoy’un, “Her şey koca bir rezilliğin etrafında dönüp duruyor. Hepsi de memnun, böyle olması gerektiğinden eminler, ölene kadar bu şekilde devam etmeye razılar. Ama ben edemem” sözleriyle gönderme yaptı.