GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
23 Mart 2024 Cumartesi 13:49

Para bitti, onlarca hayvan can verdi!

Kemalpaşa Belediyesi'na ait Armutlu Hayvan Barınağı'nda bir çalışanın iddiasına göre belediyenin hayvanların bakımını yapamadığı için sularını ilaç katıp, hayvanları katledildikleri ortaya çıktı. Katledilen onlarca köpek görüntülere böyle yansıdı.

EGEDESONSÖZ- Olay Kemalpaşa-Armutlu'da bulunan belediyeye ait hayvan barınağında meydana geldi.

İddiaya göre belediyenin hayvanların bakımını yapamadığı için sularını ilaç katıp, hayvanları katledildikleri ortaya çıktı.

GÖRÜNTÜLERİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Katledilen onlarca köpek görüntülere yansırken yaşananlara vatandaşlar büyük tepki gösterdi.

İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, barınakta incelemede bulundu. Barınak içinde ölü köpek bulunmadığını tespit eden ekipler, tutanak tuttu.

Öte yandan Kemalpaşa Belediyesinden yapılan açıklamada, "Sosyal medyada yer alan Armutlu Hayvan Barınağı'ndaki ihmal iddiaları hakkında gerekli araştırma başlatılmış olup konu hassasiyetle takip edilmektedir. Sorumlu görevliler hakkında gerekli işlemler uygulanacaktır." ifadelerine yer verildi.

İZMİR'İN AUSCHWİTZ'LERİ!

BARO AÇIKLAMA YAPMIŞTI!

İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu, Kemalpaşa Geçici Hayvan Bakımevi'ne yaptıkları ziyaret sonrası tespit ettikleri ihlaller hakkında açıklama yapmıştı. Açıklamada "hayvanlar için adeta toplama kampına dönüşen bakımevlerinden kan kokusu yükseliyor. Sokakta yaşayan hayvanları bakımevlerine kapatmak  ile değil görevini yapmayan sorumlulara, görevlerini yaptırtmak için uğraşın.Hayvanların yaşam alanları bu ölüm kampları değil sokaklardır" dedi.