GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
23 Ekim 2023 Pazartesi 15:02

Pamuk rekoltesinde sert düşüş... Giyim sektöründe darboğaz!

İzmir Ticaret Borsası’nın açıkladığı pamuk üretimi rekoltesi tahmin sonuçlarını değerlendiren EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul, “Açıklanan rekolte tahmini az. Hükümet tarafından hazır giyim mamullerine, ithal kumaşlara vergi yükü geldi. Ek vergi ile rekolte düşüşüne de göz önünde bulundurursak sektör sıkıntıya girer. 2023 yılı sıkıntılarla devam ediyor. 2024 yılı Haziran ayından sonra yavaş yavaş düzelebilir ancak tam anlamıyla iyileşme 2025 yılını bulacaktır.”dedi

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Pamuk üretiminde ekim alanlarının azalması hazır giyim sektörünü olumsuz etkiliyor.

Egedesonsöz’e konuşan Ege Giyim Sanayicileri Derneği, (EGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul, mevcut üretimin tekstil sektörü için yetersiz olduğunu dile getirdi.

DÜZELME 2025 YILINI BULUR
Başkan Ertuğrul açıklamasında “Açıklanan rekolte tahmini az. Üretim yetersiz kalacaktır. Hükümet tarafından hazır giyim mamullerine, ithal kumaşlara vergi yükü geldi. Ek vergi ve rekolte düşüşünü göz önünde bulundurursak sektör sıkıntıya girer. 2023 yılı sıkıntılarla devam ediyor. 2024 yılı Haziran ayından sonra yavaş yavaş düzelebilir ancak tam anlamıyla iyileşme 2025 yılını bulacaktır” dedi.

REKABET ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL
Hali hazırda düşük seviyede olan rekabet gücünün de azalacağını kaydeden Ertuğrul, “Rekabetçi ülkelerle fiyat açısından yetişmemiz mümkün değil. Hindistan, Fas, Tunus, Bangladeş gibi ülkelerde maliyetler 200-300 dolar civarındayken Türkiye’ye baktığınızda 850 doları buluyor. Bu yüzden bu ülkelerle fiyat tutturmak mümkün değil. Siparişler bu sebeple kaçıyor. Dışarıdan ithal ürün geliyor. Bizim maliyetlerimiz daha çok yükseliyor” ifadelerine yer verdi.