GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
29 Kasım 2021 Pazartesi 21:08

Özuslu ile Hızal arasında 'Adıgüzel' atışması!

İzmir'de Tarım Teknoloji Üniversitesi kurulması için Adıgüzel Vakfı'na tahsis edilmesi planlanan alan için AK Partili Özgür Hızal ile CHP'li Mustafa Özuslu karşı karşıya geldi. Hızal'ın, "Şehrimize sahip çıkalım" çağrısına Özuslu, Ensar Vakfı'na devredilen alan üzerinden yanıt vererek, "Biz İzmirimize sahip çıkıyoruz, siz gölge etmeyin yeter" dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir'de Meslek Fabrikası'nın bulunduğu alana Adıgüzel Vakfı'nın Tarım Teknoloji Üniversitesi kurması için tahsis edilmesi planlanan alan AK Parti ile CHP'yi karşı karşıya getirdi. Mecliste gerginlik yaratan konu ile ilgili bu kez sosyal medyada atışma yaşandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal ile İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Özuslu arasında sosyal medya üzerinden diyalog yaşandı.

Hızal'ın, "Tunç Soyer, tarihi Un Fabrikası binasını, merkezi İstanbul olan bir vakfa bedelsiz devretme peşinde. İzmir'in kültürel dokusuna zarar vermelerine engel olacağız. Bu konuda hukuki her yola başvuracağız. Tüm İzmirlilileri bu mücadeleye davet ediyorum. Şehrimize sahip çıkalım" çağrısı üzerine Özuslu'dan yanıt geldi.

Daha önce hükümet tarafından İzmir'de Ensar Vakfı'na devredilen bir arazi üzerinden Hızal'a yanıt veren Özuslu, "İzmir’e üniversite kazandırmak için bir eğitim kurumuyla işbirliği yapılıyor diye AKP sözcüsü telaşlanmış. Urla’da 40 bin metrekare denize sıfır araziyi 49 yıllığına Ensar Vakfına bedelsiz tahsis ederken üç maymunu oynayanlar Ensar’ın İzmirli olup olmadığına hiç bakmadılar ama. Sayın Ak Parti sözcüsü hiç boşuna uğraşmayın, İzmir Büyükşehir Belediyesi sizin için muteber olan Ensar ve benzeri vakıflarla yan yana gelmez. Hele İzmirliler “İzmir’in kültürel dokusuna zarar vermelerine engel olacağız.” masalına asla itibar etmez. Mensubu olduğunuz partinin ülkenin değerlerini koruma konusundaki 19 yıllık müktesebatı ne yazık ki inandırıcılığınızı yok ediyor. BİZ İZMİR’İMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ. SİZ GÖLGE ETMEYİN YETER!" açıklamasını yaptı.

Özuslu, Hızal'ı etiketleyerek Ensar Vakfı'na devredilen arazi ile ilgili gazete küpürünü de sosyal medya hesabından paylaştı.