GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Mart 2020 Perşembe 17:01

Öztrak'tan açıklama: CHP Kurultayı ertelenecek mi?

CHP Parti Sözcüsü Öztrak, olağan kurultayın korona virüsü nedeniyle ertelenip ertelenmeyeceğine yönelik açıklama yaptı.

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) gözler 37. Olağan Kurultay’da. CHP’nin, dünya genelinde ölümlere neden olan ve son olarak Türkiye’de de olduğu açıklanan ‘korona virüsü’ tehlikesinden dolayı olağan kurultayı erteleyip ertelemeyeceği merak konusu oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, konuya açıklık getirdi. MYK gündemine ilişkin basın toplantısı düzenleyen Öztrak, kurultayın ‘korona virüsü’ nedeniyle ertelenip ertelenmeyeceğine ilişkin soruları yanıtladı.

CHP 37. Olağan Kurultayı’nın ‘korona virüsü’ nedeniyle ertelenip ertelenmeyeceğine yönelik açıklama yapan CHP Parti Sözcüzü Faik Öztrak, “Sağlık bakanlığının alacağı önlemleri yakından takip ediyoruz. Bununla ilgili ülkemizin, üyelerimiz sağlığı için yapılması gerekenleri yapacağız. Kurultayın ertelenmemesi bizim en büyük isteğimiz ve talebimizdir” dedi.

Öztrak, kurultayın ertelenmeyip seyircisiz olma ihtimaline yönelik soruya da, “ Bunların hepsi olabilir ama şuanda daha toplantılarla ilgili Sağlık Bakanlığı’nın herhangi bir açıklaması, yönlendirmesi yok. Ülkenin ciddi bir tehdit altında olduğu görüyoruz. Bu yönlendirmeleri yakından dikkatle takip edeceğiz” yanıtını verdi.

PM MYK'YA YETKİ VERDİ

CHP Parti Meclisi, koronovirüs salgını nedeniyle kurultayın 28-29 Mart'ta yapılıp yapılmama konusunda MYK'ye yetki verdi.

Öğle saatlerinde başlayan Parti Meclisi, kurultayın ertelenmesi konusunu masaya yatırdı.

PM, Enfeksiyon Uzmanı, PM Üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer'in koronovirüse ilişkin sunumuyla başladı.

Daha sonra ise 28-29 Mart'ta yapılması planlanan kurultayın ertelenmesi konusunda MYK'ye yetki verildi. Seyircisiz kongre seçeceği de masada olacak.