GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
7 Haziran 2021 Pazartesi 08:16

Özgür İGC Grubu’ndan 'Gazetecilikte Üç Kuşak Bir Arada' projesi

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nde Genel Kurul takviminin açıklandığı Mart Ayı’ndan bu yana çalışmalarını sürdüren Özgür İGC Grubu önemli bir projesini daha açıkladı. Özgür İGC Grubu adına açıklama yapan Mustafa Yılmaz, “Özgür İGC Grubu olarak kuşaklar arasında iletişim kurulması için ‘Gazetecilikte Üç Kuşak Bir Arada’ adlı projemizi hayata geçireceğiz. Ayda en az bir kez gerçekleştireceğimiz buluşmalarla İzmir basınının üç kuşağını buluşturacağız" dedi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nde Genel Kurul takviminin açıklandığı Mart Ayı’ndan bu yana çalışmalarını sürdüren Özgür İGC Grubu önemli bir projesini daha açıkladı. 

Özgür İGC Grubu adına açıklama yapan Mustafa Yılmaz, “Özgür İGC Grubu olarak kuşaklar arasında iletişim kurulması için ‘Gazetecilikte Üç Kuşak Bir Arada’ adlı projemizi hayata geçireceğiz. Ayda en az bir kez gerçekleştireceğimiz buluşmalarla İzmir basınının üç kuşağını buluşturacağız. Yaş almış büyüklerimizden, ustalarımızdan bir zamanlar İzmir’de gazeteciliğin ne şekilde yapıldığını ve anılarını hep birlikte dinleyeceğiz. Her yaştan gazetecinin bir araya geleceği bu etkinliklerde büyüklerimiz de meslekte yeni gelişmelerden mutlaka haberdar olma imkanı bulacak. Herhangi bir ekonomik kaynak gerektirmeyen kuşaklar arası buluşma projesinin bugüne kadar hayata geçirilmemesi büyük eksikliktir ve gazetecilik yapan nesiller arasında kopukluğa yol açmaktadır” dedi. 

Özgür İGC Grubu’nun açıklaması şöyle:  

İzmir’de gazetecilik yapan kuşaklar arasındaki bağ yeniden kurulacak 

İzmir 100 yılı aşkın süredir yetiştirdiği gazetecilerle Türkiye’ye örnek oldu. Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde emperyalizme karşı verdiğimiz Kurtuluş Savaşımızın ilk kurşununu atan Hukuk-u Beşer Gazetesi Başyazarı Hasan Tahsin’den bugüne İzmirli gazeteciler aynı yolda yürüdü. Özgür bir ülke için özgür gazetecilik ruhu nesilden nesile aktarıldı. 

Ancak son yıllarda konvansiyonel medyanın yanında internet medyasının da basın sektörünün ana aktörlerinden biri olmasının etkisiyle nesiller arasındaki bu sıkı ilişki ne yazık ki zayıflamaya başladı. İzmir’de görev yapan üç kuşak basın mensupları artık birbirini tanımaz hale geldi. 

ÖzgürİGC Grubu olarak kuşaklar arasında iletişim kurulması için “Gazetecilikte Üç Kuşak Bir Arada” adlı projemizi hayata geçireceğiz. Ayda en az bir kez gerçekleştireceğimiz buluşmalarla İzmir basınının üç kuşağını buluşturacağız. Yaş almış büyüklerimizden, ustalarımızdan bir zamanlar İzmir’de gazeteciliğin ne şekilde yapıldığını ve anılarını hep birlikte dinleyeceğiz. Her yaştan gazetecinin bir araya geleceği bu etkinliklerde büyüklerimiz de meslekte yeni gelişmelerden mutlaka haberdar olma imkanı bulacak. 

Herhangi bir ekonomik kaynak gerektirmeyen kuşaklar arası buluşma projesinin bugüne kadar hayata geçirilmemesi büyük eksikliktir ve gazetecilik yapan nesiller arasında kopukluğa yol açmaktadır. 

İzmir Gazeteciler Cemiyeti büyük bir ailedir. Birbirini tanımak İzmirli gazetecilerin hakkıdır.