GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
21 Mart 2024 Perşembe 16:55

Özgener'den ‘İnciraltı’ vurgusu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayları ile Sohbet Buluşması toplantısında konuşan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, " Kentimizin ihtiyaç duyduğu, sağlık turizminde ihtisaslaşmış bir bölge olarak değerlendirebileceğimiz İnciraltı Projesi’ne değinmek istiyorum. Sağlığın birçok alanında sayılı turizm merkezlerinden biri haline gelme gücümüzün olduğunu düşünüyoruz. İnciraltı’nın bu vizyon doğrultusunda sağlık turizmine kazandırılmasının önem taşıdığına inanıyorum. Diğer sektörlerde olduğu gibi sağlık turizmi de kümelenmeyle daha hızlı bir ivme kazanarak gelişecektir" dedi

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İzmir Ticaret Odası, EBSO ve İzmir Ticaret Borsası tarafından ortak düzenlenen ‘İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayları ile Sohbet Buluşması’ toplantısına katıldı.

İZTO’nun ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Özlale’nin yanı sıra İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan’da katıldı. Toplantıda konuşan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

PROJE ÜRETME NOKTASINDA DESTEKLİYORUZ
Sözlerine Özlale’nin geçmişte görev aldığı makamlara değinerek başlayan Özgener, “Sayın Özlale’yi, kentimizde tamamladığı ilk, orta ve lise öğreniminin ardından Ankara’ya uğurladık. Ankara ve ABD yıllarından sonra Avrupa Kalkınma Enstitüleri Birliği, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, TÜBİTAK gibi seçkin kurumlarda görev alarak bilim insanı kimliğiyle özellikle kalkınma ekonomisi alanında ülkemiz için üretmeye devam etti.  İzmir’in önümüzdeki 5 yıllık dönemini şekillendirmeye ve kentimizin gelişimi için projeleri hayata geçirmeye aday olan Sayın Özlale’ye başarılar diliyoruz. Sayın Özlale’nin; teknoloji kampüsleri, bitkisel üretim tarım organize bölgesi, girişimcilik merkezi, balıkçılığın desteklenmesi ve lojistik ticaret merkezleri gibiprojelerini önemli buluyoruz. Kentimizin ekonomisinin gelişimi için altyapıdan ulaşıma, üretimden ticarete, eğitimden işgücüne, teknolojiden inovasyona kadar pek çok alanda İzmir’i daha ileriye taşımak için ortak çalışma kültürüyle projeler üretmek ve hızlıca hayata geçirmek gerektiği inancındayız. Bu alanların başında, Sayın Özlale’nin de projeleri arasında yer alan “eğitim” geliyor. Beyin göçünün engellenmesi ve İzmirli cevherlerimizin kentimizde kalması hepimiz için hayati önem taşıyor. Bu amaçla; göz bebeğimiz olan İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde bilime katkı, insana değer ve topluma fayda ilkelerinin bilinciyle öğrencilerimizi yetiştiriyor, projeler üretmeleri noktasında destekliyoruz” dedi.

ADA BAZLI DÖNÜŞÜMÜ ZORUNLU TUTARAK…
Kentsel dönüşüme de dikkat çeken Özgener, “Bunu yaparken de, üyelerimizden aldığımız güçle Odamız ile Üniversitemiz arasındaki eşgüdümü her daim canlı tutuyor, hem öğrencilerimize hem mezunlarımıza staj ve iş imkanları sunuyoruz.  Bu anlamda, Sayın Özlale’nin gençlerimiz için teknoloji bazlı çalışmalarına, özellikle iş bulma ümidini kaybetmiş veya uzun süredir işsiz olan kesime yeni beceriler ve yetenekler kazandırılmasına yönelik projelerini de değerli bulduğumuzu ifade etmek istiyorum. Sayın Özlale’nin, ortaya koyduğu “teknoloji kampüsleri projesi” sayesinde, iş dünyamızın kanayan yarası olan nitelikli eleman sorunu için çözüm üretmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Söz konusu merkezlerin nitelikli yatırım alanları ile eşgüdüm içerisinde çalışması ve iş dünyası ile oluşturulacak organik bağ ile sorunlarımızın giderilmesine katkı sağlayacaktır. Bildiğiniz gibi, “deprem” gerçeği her zaman gündemimizin ilk sırasında yer alıyor. İzmir’de yer alan yapıların büyük bir kısmının dönüşümünün gerekli olduğu bilim insanlarınca ortaya konuyor. Pek çok platformda dile getirdiğimiz gibi, kentimizi muhtemel depremlerden korumak için; tüm kurum ve kuruluşların birlikte çalışması gerektiğine inanıyoruz.  Kıyı kesimlerinde yapı stoğumuz eski ve zemin yapısı maalesef iyi durumda değil.  Ayrıca, yüksek katlı bitişik nizam binaların dönüşmesi oldukça sınırlı.  Bu konuya yönelik, parsel bazlı dönüşümden ziyade ada bazlı dönüşümü zorunlu tutarak, kentin hem görüntüsünün hem de yapı stoğunun olumlu yönde değiştirilebileceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

KÜMELENMEYİ DAHA HIZLI BİR İVME KAZANARAK GELİŞTİRECEKTİR
Özgener  konuşmasını ise şu ifadeler ile tamamladı;  İzmir’in çözüm bekleyen bir diğer önemli sorunu; trafik. Kent merkezindeki trafik sıkışıklığını gidermek için çözüm bulunması, toplu taşımada otobüslerin payının azaltılması, raylı sistem ve deniz ulaşımının geliştirilmesini de elzem buluyoruz. Ayrıca, Alsancak’ta trafik akışının yoğun olduğu bulvarlarda otoparkların yeraltına alınmasına yönelik geliştirdiğimiz projemizin hayata geçmesiyle birlikte kronikleşen bu sorunun çözümüne de katkı sağlanacağına inanıyoruz. İzmir, sahip olduğu nitelikli sağlık tesisleri ve yetişmiş uzman sağlık personelinin yanısıra, başta özel sektör olmak üzere bu alanda çektiği yatırımlarla sağlık turizmi için oldukça uygun bir altyapıya sahip. Kentimizin ihtiyaç duyduğu, sağlık turizminde ihtisaslaşmış bir bölge olarak değerlendirebileceğimiz İnciraltı Projesi’ne değinmek istiyorum. Sağlığın birçok alanında sayılı turizm merkezlerinden biri haline gelme gücümüzün olduğunu düşünüyoruz. İnciraltı’nın bu vizyon doğrultusunda sağlık turizmine kazandırılmasının önem taşıdığına inanıyorum. Diğer sektörlerde olduğu gibi sağlık turizmi de kümelenmeyle daha hızlı bir ivme kazanarak gelişecektir" dedi.