GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
7 Mart 2020 Cumartesi 15:56

Özfatura Bahçeli’yi eleştirdi, MHP’den tepki geldi: Fatura mısın senet misin bilmem!

MHP Genel Başkanı Bahçeli için ‘Güya milliyetçi’ ifadesini kullanan Özfatura, genel merkez seviyesinde bir tepkiyle karşılaştı. Genel Başkan Yardımcısı Yönter, “Burhan Özfatura’nın ya akıl sağlığında ya da ahlak sadağında ağır tahribatlar vardır. İki de bir Genel Başkanımıza saldırıyor! Fatura mısın senet misin bilmem, Liderimize güya milliyetçi diyen cahil ve canidir!” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Burhan Özfatura’nın, Gözlem Gazetesi’nde kaleme aldığı köşe yazısı tartışmalara neden oldu. Gazetedeki köşesinde zaman zaman Türkiye’nin içinde bulunduğu politik ve ekonomik sorunları ele alan Özfatura, ‘Yine matemdeyiz’ başlıklı son yazısında AK Parti iktidarını ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştirdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini vermeyen fakat ‘şehitler tepesi boş kalmayacak’ sözüne göndermede bulunan Özfatura, MHP Lideri Bahçeli’nin iktidarın avukatlığını yaptığını vurguladı.  Özfatura’nın, Bahçeli için kullandığı ‘Güya milliyetçi’ ifadesi ülkücü camiadan tepki topladı.  

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Burhan Özfatura’nın ya akıl sağlığında ya da ahlak sadağında ağır tahribatlar vardır. İki de bir Genel Başkanımıza saldırıyor! Fatura mısın senet misin bilmem, Liderimize güya milliyetçi diyen cahil ve canidir! Lider haine, zalime, taşerona cephe alıyor, yaran mı var bay Fatura?” ifadelerini kullandı.

Eski Başkan Özfatura’nın oğlu Fatih Özfatura geçmiş yıllarda MHP’de siyaset yapmıştı.