GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
27 Haziran 2016 Pazartesi 16:49

Özen’den Delican’a ‘Ödemiş’ çağrısı: Sözünüzü tutun!

Köy malları krizinde yeni adres Ödemiş! İlçe belediyesi iki mahalledeki zeytinlikleri satışa çıkaracak. Satış öncesi CHP İl Yöneticisi Özen’den AK Parti İl Başkanı’na çağrı geldi.

EGEDESONSÖZ - İzmir İl Özel İdaresi’nin kapatılması ve köylerin ilçelere bağlanmasından sonra gündeme gelen köy malları krizinde yeni adres Ödemiş!

Belediye Başkanı Mahmut Badem meclisten aldığı yetkiyle ilçenin iki mahallesinde yer alan zeytinlik alanlar için satış kararı aldı.

Birgi Mahallesi’nde 10 bin 400 bin metrekare, Çaylı Mahallesi’nde de 12 bin 926 bin metrekare zeytinlik Çarşamba günü Belediye Encümen Salonu’nda yapılacak ihaleyle satılacak.

İhale öncesi daha önce CHP’li Tire Belediyesi’nin bu yöndeki satış kararına karşı duruşuyla ses getiren ve CHP İl Yöneticisi olduktan sonra AK Partili diğer belediyeler tarafından alınan satış kararlarına da karşı çıkan Yücel Özen’den tepki ve AK Parti İl Başkanı Bülent Delican’a çağrı geldi.

Özen satışı talan olarak yorumlarken, geride kalan yıllarda “Köylünün malı satılmayacak” açıklaması yapan İl Başkanı Delican’ı sözünü tutmaya çağırdı.

Özen, “Bir kez olsun şaşırtın. İzmir köylüsünü ve Cumhuriyet’in köylülerimize armağanı olan Ata malları peşkeş çekilmesin” ifadelerini kullandı.