GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
12 Kasım 2021 Cuma 09:54

Özelleştirme yetkiyi aldı… Denize sıfır arazi!

Maliye Hazinesi bünyesinde bulunan ve otel alanı olarak belirlenen Gümüldür'deki arsa niteliğindeki taşınmaz alan için 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planları onaylandı. Denize sıfır konumda bulunan taşınmaza Yençok 5 kat izni verilen taşınmazda, süreç içinde kararların alınması için ise Özelleştirme İdaresi'ne yetki verildi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'in en gözde tatil mekanları arasında yer alan Menderes'in Gümüldür Mahallesi'nde mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne kayıtlı olan ve özelleştirme kapsamına alınan toplam 54 bin 202,94 metrekarelik alan için kritik bir gelişme yaşandı.

Denize sıfır konumda bulunan ve en çok 5 katlı Otel alanı olarak belirlenen, içerisinde  Rekreasyon Alanı, Park Alanı, Trafo Alanı, Dere, Kumsal Plaj, Karayolları Yol Kenarı Koruma Kuşağı, Taşıt Yolu ve Yaya Yolu içermesi beklenen alan için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı hazırlanmıştı.

Açıklanan kararda, hazırlanan planların onaylandığı duyurulurken, karar gereklerinin yerine getirilmesi için yetki Özelleştirme İdaresi'ne verildi.