GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
29 Eylül 2022 Perşembe 08:07

Özelleştirme satışa çıkarmıştı... Yeni sahipleri belli oldu!

Özelleştirme İdaresi tarafından satışa çıkarılan İzmir’in Çeşme, Çiğli ve Buca ilçelerindeki arazilerin yeni sahipleri belli oldu. İnşaat ve sağlık şirketlerine satılan arazilerin özelleştirilmesinden 408,4 milyon gelir elde edilecek.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – Özelleştirme İdaresi Başkanlığı geçtiğimiz aylarda İzmir’deki 3 kamu mülkiyetindeki taşınmazı satış için ihaleye çıkmış, en fazla teklif veren şirketlerle pazarlık süreçleri gerçekleştirilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özelleştirme süreçleri ile ilgili son kararını açıkladı. Resmi Gazete’de yer alan ilanla birlikte taşınmazların yeni sahipleri belli oldu. 3 arazi de en yüksek teklifi veren şirketlere satıldı. Satışlarların onaylanması ile birlikte devletin kasasına 408 milyon 400 bin Türk Lirası girmiş olacak. 



ÇEŞME
Çeşme’nin Reisdere Mahallesi’nde bulunan ve tapu kadastro kayıtlarında 4054 ada 1 parsel olarak kayıtlı 25 bin 596 metrekare büyüklüğündeki parselin 23 bin 664 metrekarelik hissesi özelleştirildi. Denize 300 metre uzaklıkta olan bu parselin yeni sahibi bir ortaklık oldu. Parsel, 208 milyon Türk Lirası ile en yüksek teklifi veren Karavil Gayrimenkul Yatırım Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi – Hasip KAYA OGG ortaklığına satıldı. Karavil Grup’a ait Karavil Gayrimenkul ise Diyarbakır merkezli olduğu biliniyor.
 



ÇİĞLİ

Çiğli’nin Küçükçiğli Mahallesi’ndeki yer alan ve büyük bir kısmı Büyük Gül Parkı’nın sınırları içerisinde kalan 5 bin 81 metrekare büyüklüğündeki parsel de satışa çıkarılmıştı. Yeşil alan için en yüksek teklifi 35 milyon 400 bin Türk Lirası ile Mepa Mühendislik Teknik Yapı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu satışı da onayladı.  Şirketin sahibi Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) başkanlığı görevini de yürüten iş insanı Mustafa Karabağlı’ya ait. Karabağlı, LUNA Şirketler Grubunun da Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyor.
 


BUCA
Buca’nın Tınaztepe Mahallesi’nde belediye hizmet alanı iken plan değişikliği ile birlikte ticaret alanına çevrilen 6 bin 667 metrekare büyüklüğündeki parselin de özelleştirilmesi onaylandı. 11 şirketin teklif verdiği parselin yeni sahibi de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararı ile Tapdi Oksijen Özel Sağlık ve Eğitim Hizmetleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi oldu. Şirket bu parsel için 165 milyon teklif vermişti. Buca Tıp Merkezi ve Özel Tınaztepe Hastanesi gibi sağlık merkezlerini bünyesinde barındıran şirketin yönetim kurulu başkanlığını Dr. Mehmet Bektur yapıyor.
 

‘Belediye hizmet tesis alanı’ ve ‘belediye hizmet alanı’ olarak belirlenen parselin bir kısmının statüsü ‘ticaret alanı’ olarak değiştirilmiş ve statü değişikliği ile birlikte 2,40 emsal hakkı tanırken ve 6 kata kadar yapılaşma izni verilmişti.



Parsel, Buca Ege Organize Sanayi Bölgesi, Yüksek Öğrenim Kredi Kız Yurdu ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü’nün karşısında yer alıyor. Plan değişikliği TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından yargıya taşınmış ancak mahkeme odanın itirazlarını kabul etmemişti.